Το 42% του Πειραιά αποδοκίμασε Μώραλη και Μαρινάκη!

Τους κατάλαβαν…

Ο Γιάννης Μώραλης επανεξελέγη στον Πειραιά, ωστόσο χρήζει ανάλυσης το 42% που ψήφισε τον Νίκο Βλαχάκο και αποδοκίμασε την πολιτική του νυν Δημάρχου, αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γιάννης Μώραλης επανεξελέγη στην Δημαρχία του Πειραιά, αφού με καταμετρημένο περίπου το 50% των ψήφων προηγείται με ποσοστό 57,84% έναντι του αντιπάλου του Νίκου Βλαχάκου, ο οποίος συγκέντρωσε 42,16% των ψήφων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα χρήζει και δεύτερης ανάγνωσης όμως. αφού σε έναν Δήμο που… Ολυμπιοκρατείται και σε μία εκλογική μάχη που είχε τον Ολυμπιακό ως κύριο όχημα της προεκλιγικής εκστρατείας του Γιάννη Μώραλη, αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη, πάνω από 4 στου 10 δημότες Πειραιά αποφάσισαν να αποδοκιμάσουν αυτή την πολιτική.

Σε έναν Δήμο που η κινητήριος δύναμη και πολιορκητικός κροιός είναι ο Ολυμπιακός, το 42,16% αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στον συνδυασμό «Πειραιάς νικητής» κάτι που έχει την σημασία του, ειδικά αν το συγκρίνει κανείς με τα ποσοστά που συγκέντρωσε στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης και στην Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σχετικά άρθρα