Το αυτοκίνητο του Kim Jong-un

Ανάγκασε την Mercedes να κάνει έρευνα

Μπορεί ο λαός του να πεινάει με έξι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες να έχουν ανάγκη από τροφή και το ένα τρίτο των παιδιών να είναι χρόνια υποσιτισμένα, όμως ο ηγέτης του καθεστώτος, ζει πλουσιοπάροχα…

Σύμφωνα με το Διεθνή Τύπο η προσωπική περιουσία του Kim Jong-un ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον ίδιο να επιβαρύνει το κράτος που διοικεί, με 600 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να… ζήσει!

Ο αμφιλεγόμενος 35-χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας διαθέτει μία συλλογή από 100 πανάκριβα αυτοκίνητα, έχοντας μία ιδιαίτερη αδυναμία στην Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Telegraph πρόσφατα ανέφερε πως τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τα υποσιτισμένα παιδιά της Βόρειας Κορέας, ότι ο ηγέτης τους είναι ένα παιδί θαύμα και πως έπιασε τιμόνι σε ηλικία μόλις τριών ετών. Τότε ήταν που και ο Πατέρας του, του αγόρασε το πρώτο του προσωπικό αυτοκίνητο.

Η αγαπημένη του μάρκα, μεταξύ των υπολοίπων, είναι η Mercedes-Benz, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το τελευταίο του απόκτημα είναι μία Mercedes AMG GT S.

Για να αποκτήσει όμως τα αυτοκίνητα που επιθυμεί, δεν εμφανίζεται ο ίδιος, αλλά τρίτα πρόσωπα, αφού πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στο παρελθόν έχουν αρνηθεί να πουλήσουν στον ίδιο αυτοκίνητό τους, ακόμα και όταν αυτός θέλησε να τα αποκτήσει εκτός Βόρειας Κορέας. Η Mercedes είναι μία από αυτές…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Kim Jong-un αποκτάει τα αυτοκίνητα είτε από την Κίνα, ή την Ρωσία, αφού -εκτός των άλλων- δεν εισάγονται στην χώρα του λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ και η ΕΕ.

Πρόσφατα πάντως, η Βόρεια Κορέα απέκτησε δύο θωρακισμένες Mercedes S600 Pullman -οι οποίες εμφανίστηκαν στη στρατιωτική παρέλαση στις 27 Ιουλίου- αξίας περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία.

Αυτή η εικόνα έγινε αιτία έρευνας από την Mercedes, εκπρόσωπος της οποίας τόνισε στην Telegraph ότι κανένα αυτοκίνητο δεν εισήχθη στη Βόρεια Κορέα από το «κέντρο» της Mercedes-Benz. Αρκετές όμως Mercedes Guard εξήχθησαν για Κίνα και Ρωσία…

Σχετικά άρθρα