Το ανανεωμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (video)

H νέα του εικόνα μετά την ανακαίνηση

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου και επιθεώρησε τα έργα αναβάθμισης του αερολιμένα της πόλης. Ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη, ξεναγήθηκε στους χώρους του αεροδρομίου και συζήτησε με εκπροσώπους των FraportGreece και ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Μετά την επιθεώρηση στους χώρους του νέου terminal, το οποίο αυξάνει σημαντικά τη δυναμική του αεροδρομίου Μακεδονία, αλλά και αναβαθμίζει αισθητικά την εικόνα του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σημείωσε: “Όσοι έχουμε δει το αεροδρόμιο πριν έρθει η Fraport, διαπιστώνουμε μια τεράστια διαφορά, τόσο στη λειτουργικότητα την κτιριακή, όσο και στην αισθητική του. Και μάλιστα, αυτό το κάνουμε λίγες εβδομάδες πριν η χώρα μας ανοίξει τις πύλες του τουρισμού. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, το κατασκευαστικό αυτό έργο ολοκληρώθηκε. Η Θεσσαλονίκη έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει. Αν θέλουμε να γίνει πραγματικός πόλος ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, χρειαζόταν ένα αεροδρόμιο όπως αυτό που βλέπουμε σήμερα“.

 

 

Αναφερόμενος στις συνολικές επενδύσεις της Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, το ύψος των οποίων εκτιμάται στα 440 εκ. ευρώ, ο κ. Καραμανλής είπε: “Τα 14 αεροδρόμια παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά πριν από 6-7 χρόνια και τελικά αυτό το έργο συνεχίστηκε, παρά τις φοβερές παλινωδίες και από την επόμενη κυβέρνηση. Τα μοντέλα της παραχώρησης αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες και προσφέρουν ένα σύγχρονο πλαίσιο για το πώς πρέπει η χώρα μας να υποδέχεται στους επισκέπτες είτε είναι ξένοι, είτε είναι Έλληνες“.

Ερωτηθείς για τις εργασίες που υλοποιήθηκαν στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε: “Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πολύ σύγχρονο αεροδρόμιο, την περίοδο πριν ανοίξει ο τουρισμός, σε μια πόλη που μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Σχεδόν όλες οι κτιριακές εργασίες έχουν γίνει. Εδώ και 3 μήνες έχει μπει σταδιακά σε λειτουργία. Έγινε μια εξαιρετικά σημαντική δουλειά από τη Fraport και την Intrakat. Το αεροδρόμιο είναι ένα στολίδι όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία. Για όλη την Ελλάδα, για να μη σας πω για όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες που όλοι ελπίζουμε να έχουμε“.

 

Σχετικά άρθρα