Το ΔΝΤ τρελάθηκε! Τι ζητά για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Η χώρα ωστόσο, δεν αντέχει τα νέα μέτρα που ζητά

Σε αντάλλαγμα το Ταμείο προσφέρει τη δέσμευση ότι θα πιέσει τους Γερμανούς και θα πετύχει μείωση πλεονασμάτων.

Μία σειρά από αιτήματα θέτει τo ΔΝΤ προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και να πιέσει τους Γερμανούς για την ελάφρυνση του χρέους και τα χαμηλότερα πλεονάσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγορά” ζητά την επιβολή πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις συντάξεις, αφορολόγητο 5.000 ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.

Σε αντάλλαγμα το Ταμείο προσφέρει τη δέσμευση ότι θα πιέσει τους Γερμανούς και θα πετύχει μείωση πλεονασμάτων στο επίπεδο του 1,5% από 3,5% που είναι ο στόχος για το 2018 και μετά, και μια γενναία ρύθμιση του χρέους, με διάρκεια αποπληρωμής που μπορεί να φτάσει και τα 60 χρόνια.

Η χώρα ωστόσο, δεν αντέχει τα νέα μέτρα που ζητά η Ουάσινγκτον, πολλώ δε μάλλον δεν τα αντέχει η κυβέρνηση. Ούτε η συγκεκριμένη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε καμία άλλη.

Σχετικά άρθρα

«Ζωντανεύει» ο παλιός Λαμπρόπουλος

Ο ισπανικός κολοσσός Inditex, με τα πλέον δημοφιλή, μεταξύ άλλων σήματα (Ζara, Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear κλπ) έρχεται να εδραιώσει την κυριαρχία του στην οδό Τσιμισκή δίνοντας ξανά ζωή σε ένα εμβληματικό κτήριο που επί μακρόν παρέμενε… σιωπηλό. Ο λόγος για το κτήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών, που φιλοξένησε το […]