Το Facebook ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες

Έχει εισβάλει σε όλες τις πτυχές της ζωής μας

Σε όλες τις πτυχές της ζωής μας έχει εισβάλει το Facebook, ενώ σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, μπορεί να ακούει τις συνομιλίες κάποιου όλες τις ώρες, υποστηρίζει ειδικός των τηλεπικοινωνιών

Η εφαρμογή μπορεί να συγκεντρώνει πληροφορίες για το τι λένε οι χρήστες υποστηρίζει η καθηγήτρια και το επιβεβαιώνει και η εταιρεία. Το Facebook λέει ότι η εφαρμογή όντως ακούει ότι συμβαίνει αλλά μόνο για να γνωρίζει τι ακούει και τι βλέπει ο χρήστης και να κάνει προτάσεις για σχετικές αναρτήσεις.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά μόλις πριν από λίγο καιρό, η καθηγήτρια επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, Kelli Burns, ανέδειξε αυτή τη δυνατότητα.

Η καθηγήτρια είπε ότι αυτό το εργαλείο μοιάζει να χρησιμοποιεί τα ηχητικά που συγκεντρώνει και δεν το κάνει απλά για να βοηθάει τους χρήστες, αλλά μπορεί να το κάνει όπως είπε για να ακούει τις συνομιλίες και να χρησιμοποιεί για να εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις.

Αν και η καθηγήτρια είπε ότι δεν υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία ότι το Facebook ακούει τις συνομιλίες εάν το έκανε δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν.

Οι ισχυρισμοί της καθηγήτριας συνάδει με αναφορές στο διαδίκτυο που επισημαίνουν ότι οι χρήστες άρχισαν να δέχονται διαφημίσεις σχετικές με θέματα που συζητούσαν στο τηλέφωνο.

Η ίδια η εταιρεία έχει πει ότι ακούει τα ηχητικά και συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες αλλά αυτά τα δύο δεν πρέπει να συνδέονται και ξεκαθαρίζει ότι οι ήχοι που ακούει δεν χρησιμοποιούνται για να αποφασίζει η εταιρεία τι θα εμφανίζεται στις σελίδες των χρηστών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στον Independent ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα για να στέλνει σχετικές διαφημίσεις στις σελίδες των χρηστών. Οι διαφημίσεις προωθούνται στις σελίδες των χρηστών με βάση τα ενδιαφέροντά τους και δημογραφικές πληροφορίες και όχι με βάση τη συλλογή φωνητικών δεδομένων, πρόσθεσε.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το να κλείσει κάποιος το μικρόφωνο είναι εύκολο και στις «οδηγίες» της σελίδας περιγράφεται ο τρόπος, αλλά τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας δεν είναι εύκολο να περιοριστούν είναι χαρακτηριστικό ότι η βελγική αστυνομία πρόσφατα προειδοποίησε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν «τη γραμμή συναισθημάτων» του Facebook εάν δίνουν αξία στην ιδιωτικότητά τους.

Σχετικά άρθρα