Το Facebook έκανε μία περίεργη αλλαγή στα προφίλ

… χωρίς να μας ειδοποιήσει

Μία… περίεργη αλλαγή η οποία μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση, φαίνεται πως έκανε τις τελευταίες ώρες το facebook και αφορά τις πληροφορίες των προφίλ μας.

Όπως ανέφερε μία εκπρόσωπος της εταιρείας στην “The Huffington Post”, το Facebook άλλαξε τον τρόπο που φαίνονται οι πληροφορίες που έχετε στο προφίλ σχετικά με την εκπαίδευσή σας ή το που δουλεύετε. Αν και αυτή η αλλαγή δεν θα αποκαλύψει καμία προσωπική σας πληροφορία, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μερικές παλιές πληροφορίες, οι οποίες ακόμα κι εσείς είχατε ξεχάσει ότι υπάρχουν, γεγονός που θα σας φέρει σε δύσκολη θέση.

Επιπλέον, με αυτή την αλλαγή, όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές και την εργασία σας που έχετε βάλει κατά καιρούς θα εμφανίζονται, βάσει ρυθμίσεων, στο εισαγωγικό κομμάτι του προφίλ σας. Δηλαδή, το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς όταν ανοίξει το προφίλ σας.

Το Facebook αναφέρει ότι θέλει να βοηθήσει τους χρήστες του να κατανοήσουν περισσότερο τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

«Είναι μία αλλαγή που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα, για να κάνουμε πιο εύκολο στο κοινό να κατανοήσει ποια πεδία της εργασίας και της εκπαίδευσης είναι δημόσια. Δεν έχει αλλάξει καμία ρύθμιση σχετικά με το τι είναι κρυφό και τι όχι, απλά δείχνουμε τα ήδη δημόσια πεδία, στην εισαγωγή κάθε προφίλ», ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook.

Όπως λέει και η εταιρεία, καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε στις προσωπικές μας πληροφορίες, αλλά μία ειδοποίηση από μέρους τους δεν θα έβλαπτε!

Άλλωστε, δεν χρειάζεται να βλέπουν όλοι που δουλεύαμε πριν από 10 χρόνια. Ευτυχώς, είναι εύκολο να απομακρύνει κανείς αυτές τις πληροφορίες από το προφίλ του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το μικρό εικονίδιο με το μολύβι δίπλα στις πληροφορίες αυτές και να τις «βγάλετε», ώστε να μην φαίνονται.

Σχετικά άρθρα