Το Facebook θα έχει περισσότερα προφίλ νεκρών!

…παρά ζωντανών χρηστών σε λίγα χρόνια. Διαβάστε το γιατί

Οι λογαριασμοί των νεκρών στο Facebook θα είναι περισσότεροι από αυτούς των ζωντανών μέχρι το τέλος του 2098.

Αυτή είναι η… μακάβρια πρόβλεψη του Hachem Sadikki, υποψήφιου διδάκτορα στο University of Massachusetts. Η πρόβλεψη έγινε με βάση ένα μοντέλο που υπολογίζει τον αριθμό των ατόμων που κάνουν εγγραφή στο Facebook και το πλήθος των χρηστών που πεθαίνουν.

Η πρόβλεψη μπορεί να αποδειχθεί άστοχη σε κάποια από τα σημεία της, καθώς βασίζεται στην υπόθεση ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης του Facebook θα σταθεροποιηθεί και το προσδόκιμο ζωής των χρηστών του θα παραμείνει αμετάβλητο. Ωστόσο, υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Facebook αποτελείται από έναν αυξανόμενο αριθμό σελίδων που ανήκουν σε νεκρούς ανθρώπους.

Όταν ένας χρήστης πεθαίνει, το site δεν διαγράφει το προφίλ του αλλά το μετατρέπει σε “προφίλ μνήμης”. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες παραμένουν στο site ακόμα και μετά τον θάνατό τους, με μια τροποποιημένη σελίδα που χρησιμοποιείται από τους φίλους τους για να μοιραστούν τις αναμνήσεις και τις σκέψεις τους. Ο μόνος τρόπος να διαγραφεί η σελίδα είναι από κάποιον που γνωρίζει το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη.

Σχετικά άρθρα