Το Facebook θα μετρά χρόνο

Διαβάστε τι έρχεται

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ένα post στο Facebook γινόταν δημοφιλές σύμφωνα με το πόσοι έκαναν like, comment, share.

Το Facebook προχωρά σε αλλαγές και εκτός από τα παραπάνω, για το πόσο δημοφιλές είναι ένα post, θα εξαρτάται από το πόσο χρόνο περνά ένας χρήστης σε αυτό.

Στο news feed του Facebook, αν ένας χρήστης σταματήσει το scroll down σε ένα post, αυτό, όπως αναφέρει το pcmag.com, σημαίνει ότι είναι σημαντικό, με αποτέλεσμα να “αναβαθμίζεται” το post, με συνέπεια να εμφανίζεται σε περισσότερους χρήστες.

Για τους μηχανικούς του Facebook να το πετύχουν αυτό ήταν δύσκολο, καθώς άλλοι σταματούσαν σε ένα post επειδή τους άρεσε και άλλοι επειδή είχαν αργή σύνδεση.

Αυτό που έκαναν, ήταν να συγκρίνουν τους χρόνους που “σπατάλησαν” οι χρήστες σε κάθε post, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι το post είχε ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Στόχος του Facebook είναι να δημιουργεί ένα περισσότερο ενδιαφέρον news feed για τα μέλη του, ώστε να συμμετέχουν ενεργά ακόμα περισσότεροι.

Σχετικά άρθρα

WhatsApp: Σταματάει να υποστηρίζει μία μεγάλη γκάμα smartphones

Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές τόσο στο Google Play Store όσο και το App Store ωστόσο η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook θα σταματήσει να υποστηρίζεται από πολλά smartphone από την 1η Φεβρουαρίου 2020. Στην ενότητα Frequently Answered Questions (FAQ) εντοπίστηκε μία μεγάλη λίστα από smartphone που θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την […]