Το Facebook θα παρακολουθεί και τα μάτια σας!

Ο κολοσσός των social media δουλεύει ένα νέο λογισμικό

Την ίδια ώρα που οι κρατικές Αρχές ανά τον κόσμο εξετάζουν τις τεχνολογικές εταιρείες για το πώς διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, η Facebook παραδέχεται ότι στο μέλλον μπορεί να αναπτύξει λογισμικό το οποίο θα παρακολουθεί την κίνηση των ματιών των χρηστών της.

Σε μια σειρά γραπτών απαντήσεων της εταιρείας προς το Αμερικανικό Κογκρέσο μετά από την κατάθεση του ιδρυτή και επικεφαλής της Μαρκ Ζούκερμπεργκ η εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει εξετάσει την συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά αυτή την στιγμή δεν αναπτύσσει κάποια σχετική εφαρμογή. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Γερουσιαστές που μελετούν την υπόθεση του Facebook και των προσωπικών δεδομένων μετά από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica εντόπισαν δύο πατέντες της εταιρείας που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία κινήσεων του ματιού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει με αυτές τις πατέντες, η εταιρεία που ελέγχει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου αναφέρει ότι «πάντα εξετάζουμε το πως οι νέες τεχνολογίες και τεχνικές μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες μας».

«Αν εφαρμόσουμε κάποια απ’ αυτές τις τεχνολογίες στο μέλλον θα το κάνουμε έχοντας πάντα στο μυαλό μας τα ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών μας, όπως κάνουμε και με τις πληροφορίες που συλλέγουμε από την κίνηση τους», γράφει ακόμη η Facebook στην απάντηση της.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα