Το φάντασμα της συζύγου του Ερρίκου Η’

45χρονος οδηγός λεωφορείου, ισχυρίζεται ότι το φωτογράφισε

Ο Τrevor Tye, ο 45χρονος οδηγός λεωφορείου, ισχυρίζεται ότι φωτογράφισε το φάντασμα της πέμπτη συζύγου του Ερρίκου, τη Κάθριν Χάουαρντ.

Η Κάθριν Χάουαρντ είχε φυλακιστεί στο Hampton Court το 1541 προτού να αποκεφαλισθεί σε ηλικία μόλις 21 χρόνων και το φάντασμα της από τότε εξακολουθεί να στοιχειώνει το παλάτι.

Ο Trevor καθώς μετέφερε τουρίστες στο Hampton Court Palace, αποφάσισε να φωτογραφίσει την όμορφη μαρμάρινη σκάλα στην είσοδο του παλατιού. Όταν εμφάνισε όμως τις φωτογραφίες είδε μια μορφή αποθανόντος ανθρώπου, ντυμένη με λεύκα ρούχα να στέκεται δίπλα από την μαρμάρινη σκάλα. Ορκίζεται ότι κανείς δεν έχει αλλοιώσει την φωτογραφία του Hampton Court Palace.

Ενώ ένας από τους φρουρός ασφαλείας του παλατιού δήλωσε ότι έχει εντοπίσει το φάντασμα μιας νεαρής γυναίκας ή κοριτσιού, να περιφέρεται στο συγκεκριμένο σημείο για περισσότερες από μία φορές.

Ο Ερρίκος Η΄της Αγγλίας ήταν βασιλιάς της Αγγλίας από τις 21 Απριλίου 1509 έως το θάνατό του.

Ο Άγγλος βασιλιάς παντρεύτηκε 6 γυναίκες και αποκεφάλισε τις δύο. Τα ονόματα των συζύγων του, σύμφωνα με τη διαδοχή των γάμων, ήταν Αικατερίνη της Αραγονίας, Άννα Μπολέυν, Τζέην Σέημουρ, Άννα της Κλεβ, Αικατερίνη Χάουαρντ και η Αικατερίνη Παρ.

Η Αικατερίνη Χάουαρντ ήταν βασίλισσα της Αγγλίας από το 1540 ως το 1542, ως η 5η σύζυγος του Ερρίκου Η’.

Η Αικατερίνη παντρεύτηκε τον Βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο Η΄ στις 28 Ιουλίου 1540, στο Oatlands Palace, σχεδόν αμέσως μετά την ακύρωση του γάμου του με την Άννα φον Κλεβ.

H Αικατερίνη αποκεφαλίστηκε μετά από δύο χρόνια γάμου με τη κατηγορία για μοιχεία και προδοσία κατά του βασιλιά.

 

Σχετικά άρθρα