Το φιλί του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πάπα (video)

Ιστορική επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι

Μία ιστορική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στη Κωνσταντινούπολη.

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στο Φανάρι.

Την άφιξη του σήμαναν οι παρατεταμένες κωδωνοκρουσίες από το καμπαναριό του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρώμης υποδέχθηκαν στην κυρία είσοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος και Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και η συνοδεία του εισήλθαν στην κεντρική αυλή του Πατριαρχείου και κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου όπου ανέμενε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήλθε στον πρόναο του Πατριαρχικού Ναού άναψε κερί και στη συνέχεια μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη εισήλθαν στον κυρίως Ναό. Ακολούθησε λαμπρή πανηγυρική δοξολογία για την υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτησε την επίσκεψη του Πάπα Φραγίσκου στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ως ιστορικό γεγονός, σε κρίσιμους καιρούς για την ανθρωπότητα. Εξέφρασε τη χαρά και ευχαριστία της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης για τη φιλάδελφη επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης εκφράζοντας την ευχή η ιστορική επίσκεψη αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω σύσφιξη των αδελφικών δεσμών των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην αντιφώνησή του εξέφρασε την εγκάρδια ευχαρίστησή του για την αδελφική υποδοχή που του επιφύλαξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει, με την άρση του σχίσματος ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία και τον θεολογικό διάλογο που άρχισε με τις συναντήσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του 6ου, τη δεκαετία του ’60.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ!!!!!!! ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ! ….ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ! ΠΑΛΙΟΤΡΑΓΟ, ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ!!!!!

Comments are closed.