Το γεφύρι θα ξαναχτιστεί!

Βιομήχανος εξέφρασε την επιθυμία να χρηματοδοτήσει τις εργασίες

Την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τμήμα του έργου αποκατάστασης του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας, που γκρεμίστηκε πρόσφατα από την κακοκαιρία που έπληξε την Ηπειρο, μετέφερε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ο Νίκος Λούλης, μέτοχος της γνωστής αλευροβιομηχανίας.

Ο κ. Λούλης είναι είναι απόγονος του Ευεργέτη Ιωάννη Ζ. Λούλη από την Αετορράχη Κατσανοχωρίων, ο οποίος και αποτέλεσε το βασικό χρηματοδότη της προσπάθειας για την ανακατασκευή του γεφυριού που είχε πέσει το 1863, την ημέρα των εγκαινίων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από το περιβάλλον του κ. Νίκου Λούλη, «η οικογένεια και ο ίδιος, είναι βαθύτατα στεναχωρημένοι από την κατάρρευση του γεφυριού, ήταν μια εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση για ένα μνημείο σημαίνουσας πολιτιστικής κληρονομιάς για τη χώρα. Ο Νίκος Λούλης θα χρηματοδοτήσει μέρος της ανακατασκευής, όχι όμως όλο το έργο αυτής, με την ελπίδα σύντομα να αποκατασταθεί αυτό το ιστορικό μνημείο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Δ. Λούλη για την πρόθεσή του, υπογραμμίζοντας ότι δίνει το παράδειγμα, ώστε όλοι μαζί οι Ηπειρώτες να αποκαταστήσουν ένα ιστορικό μνημείο που είναι αλληλένδετο με την ιστορία της περιοχής».

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα