Το Google άλλαξε!

Νέο design για την δημοφιλής μηχανή αναζήτησης

Μετά από την αλλαγή που έκανε στην δομή της με την μητρική Alphabet, η Google προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση του ανασχεδιασμένου της λογότυπου. Το νέο logo είναι πιο μοντέρνο και χρησιμοποιεί την γραμματοσειρά sans-serif, που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση. Θυμίζει περισσότερο το logo της Alphabet, τα χρώματα είναι πιο απαλά απ ότι πριν.

Όπως σημειώνει η Google στο παρακάτω εισαγωγικό video, το λογότυπο της εξελίσσεται από το 1998, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γίνει από το 1999. Η Google αναφέρει ότι το νέο design θα έρθει σιγά σιγά σε όλες τις υπηρεσίες της, και ήδη στην αρχική σελίδα υπάρχει το doodle, δείχνει το νέο λογότυπό της. Ένα χέρι σβήνει το παλιό και να σχεδιάζει το καινούριο logo της Google.

Τόσο με την Alphabet, όσο και με το επανασχεδιασμένο logo η Google δείχνει ότι δεν είναι πια ίδια και ότι αλλάζει. Μέσα από το blog post της εξηγεί πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με το internet και τα προϊόντα της. Ουσιαστικά δεν λέει γιατί προχώρησε στην αλλαγή, αλλά τονίζει ότι η Google δεν είναι πια το site που επισκεπτόσουν μέσα από το desktop σου μόνο. «Είναι μια τεράστια συλλογή από sites, apps και υπηρεσίες που επισκέπτεσαι από PCs, Chromebooks, smartphones κλπ».

Επομένως, το logo της έπρεπε να είναι κάτι που ταιριάζει σε όλες τις οθόνες ακόμη και στις μικρές. Το logo είναι πιο ξεκάθαρο και πιο εύκολο να διαβαστεί σε μικρές οθόνες. Επίσης είναι πιο εύκολο να προβληθεί σε low-bandwidth συνδέσεις καθώς σύμφωνα με την Google, το νέο logo είναι μόνο 305 bytes σε σύγκριση με το υπάρχον που είναι περίπου 14.000 bytes.

Το νέο G έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται σε διάφορες υπηρεσίες της.

Σχετικά άρθρα