Το Hollywood ετοιμάζει νέο “Matrix”!

Δεν θα έχει καμία σχέση με τις πρώτες ταινίες

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Warner Bros έχει θέσει ήδη τα θεμέλια για ένα reboot του «The Matrix», το οποίο όμως δεν θα έχει καμία σχέση με τις πρώτες ταινίες.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα αδέρφια Wachowski που έγραψαν και σκηνοθέτησαν την πρωτότυπη τριλογία, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην νέα παραγωγή. Το στούντιο, ωστόσο, ελπίζει να πάρει την ευλογία τους -καλή τύχη με αυτό.

Κάποιες άλλες πηγές λένε στον THR πως ο Zak Penn, ο οποίος έχει δουλέψει σε αρκετές ταινίες της Marvel, βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει το σενάριο, ενώ ο Michael B. Jordan («Creed») είναι το όνομα που ακούγεται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτό που ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο (όχι πως όλα τα άλλα είναι δεδομένα, αλλά κουβέντα να γίνεται), είναι το εάν το αρχικό καστ της τριλογίας θα συμμετέχει στο reboot. Ο Keanu Reeves, ο Neo του «Matrix», είχε πει τον περασμένο μήνα στο Yahoo! Movies πως θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει στο franchise αλλά «μόνο εάν το αναλάμβαναν οι Wachowskis». Ο Laurence Fishburne (Morpheus) και η Carrie-Anne Moss (Trinity) δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση.

Το «The Matrix» κυκλοφόρησε το 1999 και ήταν μια πραγματική κινηματογραφική καινοτομία για την εποχή του που άλλαξε ριζικά το τοπίο στις ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας, ενώ το 2003 κυκλοφόρησαν δύο ακόμη sequels, τα «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions». Συνολικά και οι τρεις ταινίες συγκέντρωσαν $1.6 δις παγκοσμίως, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Σχετικά άρθρα