Το ηχηρό μήνυμα μαθητών για τις γυναικοκτονίες (video)

Το βίντεο των 45” με τον τίτλο «17»

Τα παιδιά μπορεί να σε αφυπνίσουν; Η απάντηση είναι, φυσικά και μπορούν. Σε λίγες ώρες βγαίνει το 2021, μια χρονιά κατά την οποία 17 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους, ή τους συζύγους τους.

Δολοφονήθηκαν επειδή εκείνοι θίχτηκαν, ή «θόλωσαν» όταν οι γυναίκες αυτές τους ζήτησαν να χωρίσουν. Το βίντεο των μαθητών του δημοτικού που έχει διάρκεια μόλις 45 δευτερόλεπτα, συγκλονίζει και καταλήγει ως εξής: «Δίνουμε τέλος στην έμφυλη βία ώστε να είναι ευτυχισμένο το νέο έτος»

 

Αντί χριστουγεννιάτικων ευχών, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου στέλνει το δικό του μήνυμα στην αυγή του νέου έτους. Η επόμενη χρονιά να μας βρει όλους και όλες, παρόντες και παρούσες. Και η νέα λέξη που μάθαμε, να σβηστεί μια για πάντα από τα λεξικά και από τις ζωές μας.

Μπορούν 45 δευτερόλεπτα να χωρέσουν τον πόνο, τη θλίψη, το άδικο, να αγγίξουν καρδιές, να συγκινήσουν, να προβληματίσουν, να διδάξουν; Είναι αρκετά ώστε να στείλουν το μήνυμα των παιδιών για κάτι τόσο απάνθρωπο, παράλογο, άδικο και αποτρόπαιο;

Τα παιδιά μιλάνε ένα ένα για την κάθε γυναικοκτονία, ενώ στο τέλος καθώς μιλάει μια μαθήτρια, ενώ πίσω της εμφανίζονται οι φωτογραφίες των γυναικών που δολοφονήθηκαν μέσα στο 2021.

Σχετικά άρθρα