Το ιδανικό μπούστο της γυναίκας ανά τα χρόνια

Από το 1980 ως σήμερα

Τα πρότυπα της γυναικείας ομορφιάς αλλάζουν και διαφοροποιούνται ανά τις δεκαετίες και το ίδιο ισχύει και για το ιδανικό σχήμα και μέγεθος του γυναικείου μπούστου.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα της «Daily Mail» το ολοένα και μεγαλύτερο μέγεθος του μπούστου της γυναίκας θεωρήθηκε ιδανικό κατά τη δεκαετία του 1980 με τις διάσημες γυναίκες της εποχής να σπαταλούν ολόκληρες περιουσίες προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διασημότητες της εποχής που έδιναν το ανάλογο σύνθημα ήταν μεταξύ άλλων η Πάμελα Άντερσον και η Κάρμεν Ηλέκτρα.

carmen-electra pamela-anterson

Ο πλαστικός χειρούργος Άντριαν Ρίτσαρντς, ο οποίος μίλησε στη βρετανική εφημερίδα, σχολίασε: «Όταν βλέπουμε τις τηλεοπτικές σειρές και ταινίες του 1980 βλέπουμε γυναίκες να διαθέτουν μεγάλο στήθος σε μικροσκοπικές φιγούρες. Παρ’ όλα αυτά η ζήτηση εμφυτευμάτων από απλές γυναίκες αυξήθηκε κατά τη δεκαετία του 1990». Ο ίδιος τόνισε πως: «Τη δεκαετία αυτή είδαμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να ενδιαφέρονται για αυξητική στήθους».

Όσον αφορά τη «μόδα» του γυναικείου μπούστου μετά την έλευση της νέας χιλιετίας, ο Ρίτσαρντς σημειώνει πως οι γυναίκες άρχισαν να προτιμούν το μικρό και φυσικό μπούστο, με διασημότητες όπως η Βικτόρια Μπέκαμ να προωθούν αυτή την εικόνα.

posh_spice

Η προτίμηση αυτή φαίνεται πως συνεχίζεται και κατά τη δεκαετία του 2010, όπου το μεγαλύτερο μπούστο δεν θεωρείται πάντα ωραιότερο. Οι γυναίκες ναι μεν είναι πρόθυμες να αλλάξουν το στήθος τους, αλλά προτιμούν διακριτικά εμφυτεύματα, τα οποία φαίνονται φυσικά. Ο Ρίτσαρντς επιλέγει την Τέιλορ Σουίφτ ως τη γυναίκα που αντιπροσωπεύει την ιδανική γυναικεία φιγούρα αυτής της δεκαετίας, καθώς είναι ψηλή, αδύνατη, με τα εμφυτεύματα του στήθους της να είναι διακριτικά και ανάλογα του κορμιού της.

LAS VEGAS, NV - MAY 17:  Musician Taylor Swift attends the 2015 Billboard Music Awards at MGM Grand Garden Arena on May 17, 2015 in Las Vegas, Nevada.  (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

Ο ίδιος ωστόσο συμβούλευσε τις απανταχού γυναίκες: «Οι μόδες έρχονται και φεύγουν αλλά το σημαντικότερο που πρέπει να θυμούνται οι γυναίκες είναι ότι το μέγεθος και το σχήμα πρέπει να επιλέγεται πάντα σε αναλογία με το κορμί της εκάστοτε γυναίκας».

Σχετικά άρθρα