Το ISIS απειλεί την Ισπανία

Mε νέες επιθέσεις

Ένα προπαγανδιστικό video ανάρτησε στο διαδίκτυο η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στο οποίο απειλεί να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον της Ισπανίας και επαινεί τους δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Στο video εμφανίζεται ένας άνδρας να μιλά ισπανικά με αραβική προφορά και να δηλώνει:

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η αλ Ανταλούς (ονομασία της Ισπανίας όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία) θα γίνει ξανά αυτό που ήταν στο παρελθόν, χώρα του χαλιφάτου».

Απευθυνόμενος στους ισπανούς χριστιανούς αναφέρει «μην ξεχνάτε το αίμα μουσουλμάνων που χύσατε στην Ισπανία. Θα εκδικηθούμε για τη σφαγή που κάνετε τώρα στο Ισλαμικό Κράτος».

«Το τζιχάντ δεν έχει σύνορα. Εξαπολύστε τζιχάντ όπου κι αν βρίσκεστε», προτρέπει τους υποστηρικτές του ISIS ο ίδιος άνδρας, το πρόσωπο του οποίου φαίνεται καθαρά και ταυτοποιήθηκε ως ο Αμπού Λάις αλ Κουρντούμπι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πραγματικό όνομα του τζιχαντιστή είναι Μοχάμεντ Γιάσιν Άχραμ Πέρες. Είναι 22 ετών και γεννήθηκε στην Κόρντομπα. Η μητέρα του είναι η Τομάσα Πέρες, 41 ετών από τη Μάλαγα, και ο πατέρας του ένας 42χρονος Μαροκινός, ο Αμπντελάχ Άχραμ, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ακόμη ένας άνδρας εμφανίζεται στο βίντεο, αυτός όμως με καλυμμένο το πρόσωπο και κρατώντας ένα όπλο. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τον Αμπού Σάλμαν αλ Ανταλούς. «Ο Αλλάχ ας δεχθεί τη θυσία των αδελφών μας στη Βαρκελώνη. Ο πόλεμός μας εναντίον σας θα διαρκέσει έως το τέλος του κόσμου», τονίζει. Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, που στοίχισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

 

Σχετικά άρθρα