Το ISIS κυκλοφορεί στο διαδίκτυο λίστα θανάτου

Περιλαμβάνονται και Ελληνες

Μία ομάδα χάκερ που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δημοσίευσε στο διαδίκτυο -μέσω μυστικής εφαρμογής- μία λίστα με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία 8.318 ανθρώπων, καλώντας τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να τους σκοτώσουν.

Στην ανατριχιαστική λίστα περιλαμβάνονται, όπως αναφέρει η Daily Mirror σε δημοσίευμά της, και ονόματα Ελλήνων.

Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο μία ομάδα που φέρει το όνομα «United Cyber Calliphate», απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές της οργάνωσης να «ακολουθήσουν» όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και να τους σκοτώσουν, ώστε «να πάρουν εκδίκηση γαι τους μουσουλμάνους».

Στο κάλεσμα υπάρχει και μία εικόνα με έναν μασκοφόρο στρατιώτη που είναι οπλισμένος. Τη φωτογραφία συνοδεύει το εξής μήνυμα: «Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος – Έχετε ταχθεί εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους (μαζί)».

Η συγκεκριμένη λίστα με τους επικηρυγμένους του Ισλαμικού Κράτους είναι μία από τις πιο μεγάλες και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα είναι πιθανόν η πρώτη που περιέχει ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.

Η λίστα είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά και ανακαλύφθηκε από το Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων που κυκλοφορούν στα κρυφά σημεία του διαδικτύου. Οι περισσότεροι στόχοι πάντως βρίσκονται στις ΗΠΑ (7.848), την Αυστραλία (69) και τον Καναδά (312).

Στην λίστα περιέχονται και ονόματα από τη Βρετανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, τη Νότια Κορέα και τη Σουηδία.

Σχετικά άρθρα