Το καλύτερο κινητό της Samsung (pics)

Σύμφωνα με την εταιρεία είναι το νέο Note 8

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε ήρθε και το Samsung Galaxy Note 8 αποκαλύφθηκε, επιβεβαιώνοντας σχεδόν όλες τις πληροφορίες και δίνοντας έμφαση στη διπλή κάμερα στην πλάτη του, στην οθόνη του και στο S-Pen.

Το Galaxy Note 8 θα έρχεται με Quad HD οθόνη Infinity Display 6.3 ιντσών (2960 x 1440), αναλογίας 18.5:9 και υπόσχεται κινηματογραφική εμπειρία, αλλά και τη δυνατότητα να τρέχετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.

galaxy note 8

Οι δύο αισθητήρες στην κάμερα στην πλάτη έρχονται με ανάλυση 12MP έκαστος, με τον έναν αισθητήρα να χρησιμοποιεί τηλεφακό. Η κάμερα selfie έρχεται με αισθητήρα ανάλυσης 8MP.

galaxy note 8 camera

Σε αυτό όμως που έδωσε έμφαση η παρουσίαση και μάλιστα το συνέκριναν και με το iPhone 7 Plus είναι το γεγονός ότι και οι δύο αισθητήρες στην πλάτη έρχονται με Οπτική Σταθεροποίηση Εικόνας (OIS), κάτι που σύμφωνα με τη Samsung δεν υπάρχει σε άλλο smartphone αυτή τη στιγμή.

Επιπλέον έμφαση δόθηκε στο Live Focus, μια λειτουργία που σας δίνει τη δυνατότητα να θολώσετε το background σε μια εικόνα, είτε τη στιγμή της λήψης είτε αργότερα (το γνωστό εφέ Bokeh).

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η παρουσίασε εστίασε και στο S-Pen, αφού είναι βασικό στοιχείο που διαφοφοροποιεί το Galaxy Note 8. Το S-Pen που συνοδεύει το Galaxy Note 8 έχει μεγαλύτερη ακρίβεια, σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε κινούμενα μηνύματα ή ζωγραφιές στις εικόνες σας καθώς και να πραγματοποιείτε άμεσες μεταφράσεις κειμένων ή μετατροπή (πχ ισοτιμιών) με ένα απλό άγγιγμα.

Επιπλέον, με το Screen off memo, μπορείτε να γράψετε κατευθείαν τις σημειώσεις σας, αρκεί να “χτυπήσετε” δύο φορές την οθόνη της συσκευής.

galaxy note 8 s-pen

Δύο σημεία στα οποία επίσης στάθηκε η παρουσίαση ήταν η προσωπική βοηθός Bixby και το Samsung Dex Dock, το οποίο μετατρέπει το Galaxy Note 8 σε desktop.

Για SoC θα έρχεται με το Exynos 8895 και στις ΗΠΑ με το Galaxy Note8. Η RAM του είναι στα 6GB και ο αποθηκευτικός του χώρος είναι 64GB, 128GB και 256GB, που όπως σημειώνει η Samsung, αυτό θα εξαρτάται από τη χώρα.

galaxy note 8 official

Η μπαταρία τελικά έχει όντως χωρητικότητα στα 3300mAh, αλλά είναι λογικό δεδομένου του ότι το S-Pen καταλαμβάνει παραπάνω χώρο. Το βάρος του είναι 195 γραμμάρια.

Για λειτουργικό φορά το Android 7.1.1. Έρχεται με πιστοποίηση IP 68 για ανθεκτικότητα στο νερό.

O αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, παρόλο που το περιμέναμε, εν τέλει όντως βρίσκεται στην πλάτη. Επίσης προσφέρει αναγνώριση ίριδας και προσώπου. Στη συσκευασία θα βρίσκονται και τα ακουστικά της AKG, για τα οποία η Samsung αστιεύτηκε ότι μπορούμε να τα συνδέσουμε στην κλασσική είσοδο για τα ακουστικά

Θα διατίθεται σε Midnight Black, Deepsea Blue, Orchid Gray και Maple Gold.

galaxy note 8 box

Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν κι αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων στις 15 Σεπτεμβρίου. Όσοι το προπαραγγείλουν θα λάβουν δώρο το Samsung Dex Dock. Στην παρουσίαση δεν αναφέρθηκε η τιμή του, αλλά λέγεται ότι θα κοστίζει κοντά στα 1000 ευρώ για τη βασική έκδοση των 64GB

Σχετικά άρθρα