Το καλύτερο λευκό κρασί στον κόσμο

Δεν φαντάζεστε σε ποια χώρα βρίσκεται

Το καλύτερο λευκό κρασί του κόσμου βγαίνει από παλαιά κλήματα φυτεμένα στην περιοχή του Στέλενμπος, στην ενδοχώρα του Ακρωτηρίου, σ’ έναν ιστορικό κτήμα που ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στα μεγάλα ονόματα των νοτιοαφρικανικών αμπελώνων.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός των Βρυξελλών, ο οποίος θεωρείται από πολλούς το «παγκόσμιο πρωτάθλημα του οίνου», έστεψε στις αρχές Μαΐου ένα σενέν μπλαν του 2013 του Reserve familiale Kleine Zalze, ένα κτήμα που βρίσκεται στις πύλες της πρωτεύουσας του νοτιοαφρικανικού κρασιού.

Επελέγη στην Ιταλία από 299 ειδικούς από 49 χώρες, οι οποίοι δοκίμασαν σε διάστημα τριών ημερών περισσότερα από 8.000 κρασιά από 45 χώρες. Το 2014, τον διαγωνισμό είχε κερδίσει ένα λευκό κρασί από την Πορτογαλία.

Σχετικά άρθρα

Καθηγητής χημείας «ανατίναξε» σχολική τάξη! (video)

Ο 38χρονος Αιγύπτιος καθηγητής Αχμέντ Γκαμπρ ήθελε απλά να δείξει στους μαθητές του τον τρόπο με τον οποίο παράγεται το  οξυδρογόνο, ωστόσο, το σχολικό πείραμα στο μάθημα της χημείας παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία, όταν το μείγμα… εξερράγη! Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, το οποίο τράβηξε ένας μαθητής σε σχολείο του Καιρού, ο καθηγητής έκανε […]