Το λιγότερο ασφαλές αμάξι πουλάει τρελά στην Ελλάδα

Έχει πάρει μηδέν αστέρια στο τομέα της ασφάλειας

Στα σχεδόν 22 χρόνια λειτουργίας εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν… ταλαιπωρηθεί στις πλατφόρμες των crash tests, του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών πρόσκρουσης. Παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά κριτηρια του, σπάνια ένα αυτοκίνητο λαμβάνει κακή βαθμολογία.

Κι όμως αυτό συνέβη σε μία από τις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP, με ένα από τα best seller της Ελληνικής αγοράς, να έχει πολλά θέματα ασφάλειας. Σημειώστε βέβαια πως οι πωλήσεις του μικρού Fiat στηρίζονται στις εταιρικές πωλήσεις και ιδιαίτερα στις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Το Fiat Panda λοιπόν απέσπασε μία από τις χειρότερες βαθμολογίες των τελευταίων 20 ετών, όπως είχε συμβεί άλλωστε και με την τελευταία έκδοση του Fiat Punto. Ακόμα και κάτι κινέζικα αυτοκίνητα που… τόλμησαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στον οργανισμό, με τους ίδιους κανόνες που ίσχυαν τότε για όλους (σε ό,τι αφορά την ασφάλεια), έλαβαν καλύτερη βαθμολογία, από τα ιταλικά αυτοκίνητα Panda & Punto.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επιμέρους αποτελέσματα, το Panda σκοράρισε με ποσοστό 16% στην προστασία παιδιών και μόλις 7% στον τομέα των επικουρικών συστημάτων, ενώ και το 45% που πήρε στην προστασία των ενηλίκων ήταν από τα χαμηλότερα στην ιστορία.

Ο προβληματισμός είναι έντονος για τα 0 αστέρια που πήρε το δημοφιλές (best seller στην κατηγορία του στην Ελλάδα) Ιταλικό αυτοκίνητο, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο όλα τα αυτοκίνητα της μίνι κατηγορίας έχουν βελτιωθεί πολύ στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

Σχετικά άρθρα

Το video της επίθεσης!

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας με το διπλό φονικό στο Νέο Ηράκλειο, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του εκτελεστή και της μοτοσικλέτας, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β), δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό από την ένοπλη […]