Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της φτώχειας!

Ποιος θα φανταζόταν πως αγγλική πρωτεύουσα θα είχε τέτοια πρωτιά;

Έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες συμπεραίνει ότι περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Λονδρέζους ζουν στη φτώχεια εξαιτίας των στάσιμων μισθών και της ταχείας αύξησης των ενοικίων.

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 2,3 εκατ. άνθρωποι στο Λονδίνο ζουν στη φτώχεια -ως φτωχοί ορίζονται αυτοί που κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος-, παρά το γεγονός ότι 1,3 εκατ. εξ αυτών έχουν δουλειά.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ένας φτωχός ενήλικας που ζει μόνος του κερδίζει λιγότερες από 144 στερλίνες (161 ευρώ) την εβδομάδα μετά την αφαίρεση των φόρων και του κόστους στέγασης, ενώ μια μέση τετραμελής οικογένεια έχει λιγότερες από 347 στερλίνες (455 ευρώ) για να δαπανήσει για όλο το υπόλοιπο κόστος ζωής.

«Παρά τη λαμπρή ευημερία και τους προνομιούχους, το Λονδίνο παραμένει η πρωτεύουσα της αγγλικής φτώχειας, η οποία οφείλεται κυρίως στα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν τα μισά απ’ όλα τα νοικοκυριά που ζουν σε ενοίκιο», λέει ο Άνταμ Τίνσον του New Policy Institute, του βρετανικού ερευνητικού οργανισμού που συνέταξε την έκθεση.

Το κόστος της στέγασης στο Λονδίνο είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, με τα μέσα ενοίκια να ανέρχονται τώρα σε περισσότερες από 1.800 στερλίνες (2.010 ευρώ) τον μήνα, σύμφωνα με τον οργανισμό μισθώσεων ακινήτων Landbay.

Το ποσοστό των Λονδρέζων που ζουν στη φτώχεια μειώθηκε σε 27% από 29% που ήταν τα έξι τελευταία χρόνια…

Σχετικά άρθρα