Το Λονδίνο σε πανικό

Σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού

Σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού φαίνεται ότι βρίσκεται το Λονδίνο τις τελευταίες ημέρες, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, σε μια ενέργεια μάλιστα που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει εκατόμβη νεκρών.

Το απόγευμα της Κυριακής, πολλοί κάτοικοι της περιοχής Lee, στα νότια της πόλης, εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας και ναυτίας, με αποτέλεσμα οι Αρχές να αποκλείσουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «χημικό συμβάν», ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ειδικοί με ειδικές στολές ερευνούν το αποχετευτικό σύστημα, από το οποίο εκτιμάται ότι προήλθε κάποια άγνωστη χημική ουσία.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής επίσης, που δεν είχαν παρόμοια συμπτώματα, οδηγήθηκαν αυτοβούλως, ως προληπτική ενέργεια, στο νοσοκομείο.

Πάντως οι Αρχές αναφέρουν ότι μάλλον δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ενώ αναμένονται τα πορίσματά τους.

Νωρίτερα σήμερα, οι βρετανικές αρχές υποβάθμισαν το επίπεδο συναγερμού στη χώρα από «κρίσιμο» σε «σοβαρό», με την υπουργό Εσωτερικών Αμπερ Ραντ να δηλώνει ότι «μετά την επίθεση στο Πάρσονς Γκριν την Παρασκευή, η αστυνομία έχει κάνει καλή πρόοδο στη συνεχιζόμενη έρευνα».

Νέα σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

Ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε συρμό του μετρό στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο άνδρας, που είναι 21 ετών, συνελήφθη στο δυτικό προάστιο Χάουνσλοου του Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση έρχεται ως συνέχεια της σύλληψης 18χρονου στο λιμάνι του Ντόβερ και των ερευνών που έκανε η αστυνομία στην περιοχή Σάνμπερι-ον-Τέιμς, περίπου 20 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου, εκκενώνοντάς την εν μέρει και δημιουργώντας έναν κλοιό ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων γύρω από ένα σπίτι, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα.

Σχετικά άρθρα