Το… μαύρο κουτί για το τέλος του κόσμου

Οι επιστήμονες θέλουν να είναι προετοιμασμένοι

Επιστήμονες αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι σαν μαύρο κουτί σε περίπτωση που η ανθρωπότητα… τελειώσει. Σχεδιάζουν, ειδικότερα, να φτιάξουν ένα μεγάλο και αδιαπέραστο κουτί που θα περιέχει επιστημονικά δεδομένα ώστε να βοηθηθούν οι μελλοντική πολιτισμοί και να αποκτήσουν μία εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά με το πώς ήρθε το τέλος του κόσμου.

«Μαύρο Κουτί της Γης» είναι η ονομασία του, αναμένεται να δημιουργηθεί από ατσάλι και θα χτιστεί σε απομονωμένη περιοχή στην Τασμανία.

Αντίστοιχο με τα μαύρα κουτιά που έχουν τα αεροπλάνα και δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τις αιτίες των αεροπορικών δυστυχημάτων, οι ειδικοί τώρα σχεδιάζουν το κουτί ώστε να καταγραφούν σε αυτό κλιματικά δεδομένα -όπως τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, η θερμοκρασία της θάλασσας και τα ενεργειακά αποθέματα.

Επίσης, το γιγάντιο ατσάλινο κουτί θα περιλαμβάνει πληροφορίες όπως δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τίτλοι ειδήσεων. Παράλληλα, μέσα στο κουτί θα βρίσκονται δίσκοι αποθήκευσης, συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο, που θα τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια από την οροφή του τεράστιου κουτιού.

Ο Τζόναθαν Νίμπον, συνιδρυτής της Glue Society, εταιρείας που συμμετέχει στον σχεδιασμό του κουτιού, δήλωσε στο αυστραλιανό ABC:

«Το κουτί είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μας καταγράφει όλους. Αν συμβεί το χειρότερο, αυτό το πράγμα θα παραμείνει εκεί».

Σχετικά άρθρα