Το μεγάλο «κόλπο» του Open!

Η σειρά που… έρχεται στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο τηλεοπτικό κοινό -και όχι μόνο- το ξαφνικό κόψιμο της κοινωνικής δραματικής σειράς «Αστέρια στην άμμο» που προβαλλόταν από τον Alpha.

Ξαφνικό «κόψιμο»

Από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ενώ οι τηλεθεατές είχαν καθίσει στους καναπέδες τους για να δουν τις εξελίξεις, είδαν στη θέση του να παίζεται σε επανάληψη το κωμικό σίριαλ «Το σόι σου». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Esρresso» το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού πήρε φωτιά, καθώς σε έξαλλη κατάσταση τηλεθεατές από κάθε γωνιά της χώρας ζητούσαν επίμονα να μάθουν για ποιο λόγο κόπηκε η σειρά που παρακολουθούσαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι παράπονα έχουν και οι πρωταγωνιστές της σειράς (Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη), καθώς η παραγωγή ήταν από τις πρώτες των πλήρωσαν… το μάρμαρο των κακών επιδόσεων του Alpha στη γενική τηλεθέαση στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι το σίριαλ βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα της συγγραφέως Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη,το οποίο… ήταν best seller.

Δυσαρέσκεια

Πάνω από 350.000 τηλεθεατές λοιπόν έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και ο Alpha μετά τις διαμαρτυρίες αποφάσισε η σειρά να συνεχιστεί από το web tv. Οι παραγωγοί της σειράς Κούλλης Νικολάου και o Αντρέας Γεωργίου αλλά και σχεδόν όλοι οι συντελεστές του σήριαλ είναι δυσαρεστημένοι με το κανάλι, καθώς πλάσαρε αυτήν τη σειρά σε λάθος ώρα μετάδοσης ενώ μετά της άλλαξε και ώρα προβολής, δημιουργώντας μεγαλύτερη σύγχυση στους τηλεθεατές.

Αυτήν τη στιγμή η σειρά προβάλλεται στο web tv του Alpha «Αστέρια στην άμμο», ενώ στον Alpha Κύπρου μεταδίδεται κανονικά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Δεν θα καταθέσουν τα όπλα
Τα «Αστέρια στην άμμο» άλλωστε είναι μια παραγωγή του Alpha Κύπρου και του Alpha Ελλάδας. Τι Θα γίνει όμως από εδώ και στο εξής; Τόσο η Ρένα Ρίγγα που κάνει διασκευή τον σεναρίου όσο και οι Κύπριοι παραγωγοί Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου δεν πρόκειται να καταθέσουνv έτσι τα όπλα, καθώς οι υψηλές πτήσεις τηλεθέασης που σημειώνονται στην Κύπρο τούς έχουν κάνει να συνεχίζουν κανονικά την παραγωγή της και να προσθέτουν νέους ρόλους και ιστορίες.

Το μεγάλο «κόλπο» του Open

Μάλιστα φήμες θέλουν την καθημερινή σειρά να συνεχίζει να μεταδίδεται στην ελληνική τηλεόραση, αλλά από άλλο κανάλι. Όπως ακούγεται έντονα, οι παραγωγοί ήρθαν σε επαφή με στελέχη του καναλιού τον Ιβάν Σαββίδη, ώστε το σίριαλ να αγοραστεί από το κανάλι της Παιανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το Open εξασφάλισε τα δικαιώματα της κυπριακής παραγωγής και δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσει να μεταδίδει τα επεισόδια από την αρχή.

Η σειρά θα μεταδίδεται σε άλλη ζώνη και συγκεκριμένα στην prime time, όπου υπάρχει και σημαντικός ανταγωνισμός. Το Open στοχεύει ξεκάθαρα πλέον στην ελληνική μυθοπλασία, και αυτό συνέβη αφού κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον τον κοινού με το «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη. Έτσι φαντάζει πολύ λογικό να στοιχηματίσει και σ’ αυτήν τη σειρά, που έχει ήδη έτοιμο κοινό και το πιο σημαντικό- ολοκληρωμένη πλοκή και χαρακτήρες.

πηγή: Εφημερίδα Espresso

Σχετικά άρθρα