Το μέλλον είναι εδώ (video)

Αυτό είναι το hoverboard της Lexus

Η Lexus μας κρατούσε σε εγρήγορση με τα teaser videos για το Hoverboard που ετοίμαζε τους τελευταίους 18 μήνες, αλλά σε κανένα από αυτά δεν μας έδειξε κάποιον να “καβαλά” πραγματικά τη συσκευή της. Η εταιρεία φύλαγε το καλύτερο για την επίσημη παρουσίαση και σήμερα μας αποκαλύπτει το πρώτο πραγματικό hoverboard σε δράση με χειριστή τον επαγγελματία skateboarder Ross McGouran και μερικούς ακόμη τυχερούς.

Χρειάστηκαν 403 ημέρες δουλειάς για τη δημιουργία του Lexus Hoverboard, το οποίο πλέον ζυγίζει 11.5kg. Στον μονωμένο πυρήνα του περιλαμβάνει 32 υπεραγωγούς που ψύχονται από υγρό άζωτο στους -197°C (γι’ αυτό βλέπετε τον καπνό) και η μαγνητική αιώρηση μπορεί να γίνει μόνο στο Hoverpark της Βαρκελώνης που διαθέτει τοποθετημένους μαγνήτες σε συγκεκριμένα μέρη για την δημιουργία σταθερής μαγνητικής ροής.

Δείτε το video:

Σχετικά άρθρα

Μυστηριώδες νέφος στον Τιτάνα! (pic)

Η NASA ανακοίνωσε ότι το διαστημικό σκάφος Cassini που μελετά εδώ και μια δεκαετία το σύστημα του Κρόνου εντόπισε στον μεγαλύτερο και πιο ενεργό γεωλογικά δορυφόρο του, τον Τιτάνα, ένα μυστηριώδες νέφος. Το νέφος αυτό βρίσκεται στο Βόρειο Πόλο του Τιτάνα και σύμφωνα με τη NASA αποτελείται από πάγο μεθανίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι το […]