Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

«Όχι στη βία, στην τρομοκρατία και στην ξενοφοβία», σημείωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης εκτός από πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι μεταξύ άλλων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Με αφορμή την επερχόμενη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου έστειλε το δικό του μήνυμα στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

Κάθε χρόνο, στις 28 Οκτωβρίου, αποτίουμε φόρο τιμής στους Έλληνες πατριώτες, που έγραψαν ηρωικές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία, στον αγώνα κατά του φασισμού.

77 χρόνια πριν, η Ελλάδα ήταν αυτή που δέχτηκε πρώτη τις επιθέσεις των Ναζί, όμως, παρά τις άνισες δυνάμεις, αντιστάθηκε, διαλύοντας τα σχέδια του Χίτλερ για μία αιφνιδιαστική επίθεση στα Βαλκάνια.

Φέτος είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, όπου ο άθλος εκείνων των ετών μου παρουσιάστηκε από μία άλλη οπτική πλευρά – μέσα από τις μοίρες των ανθρώπων, τις ανδραγαθίες, τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε κρίσιμες στιγμές.

Η έκθεση του μουσείου, η οποία παρουσιάζει την ιστορία των ηρώων του πολέμου, όχι μόνο καθορίζει τη μνήμη για την ανδρεία και τον άθλο του λαού μας, που υπέστη φρικτές δοκιμασίες, αλλά, επίσης, τονίζει τα αναπαλλοτρίωτα χαρακτηριστικά της ελληνικής ψυχής – την αυτοθυσία, τη σκληρή υπομονή, την αγάπη προς τον πλησίον και την πατρίδα.

Σήμερα οι καρδιές μας είναι γεμάτες σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τους ανθρώπους που είπαν «ΟΧΙ» στο φασισμό.

Και εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επανάληψη αυτών των θλιβερών γεγονότων, παρά τον αυξανόμενο βαθμό της παγκόσμιας επιθετικότητας και τις πιθανές προκλήσεις.

Σας καλώ όλους και σήμερα, ενωμένοι, να πείτε «ΟΧΙ» στη βία, την τρομοκρατία και την ξενοφοβία, που καταστρέφουν την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη. Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, είμαστε υποχρεωμένοι, με δέος, να διασφαλίζουμε την ειρήνη, να διατηρούμε τις παραδόσεις του πατριωτισμού και της πιστής υπηρεσίας στην πατρίδα.

Υποκλίνω χαμηλά την κεφαλή μου μπροστά στην ιερή μνήμη εκείνων που δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης.

Αιωνία η μνήμη στους αποθανόντες».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης».

Σχετικά άρθρα