Το μήνυμα του Ζαγορακη για την Αγία Σοφία!

«Σε αυτή την ιστορική προσβολή θα μας βρουν όλους ενωμένους σαν μια γροθιά»

Το δικό του μήνυμα για την ακραία πρόκληση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, έστειλε ο Ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η μακροσκελέστατη ανάρτηση του στα social media: 

Σε αυτή την ιστορική προσβολή θα μας βρουν όλους ενωμένους σαν μια γροθιά!

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί είναι μια πράξη βαρβαρότητας.

Η Αγία Σοφία υπήρξε ο εμβληματικότερος ναός της χριστιανοσύνης για περισσότερο από 1000 χρόνια. Αποτέλεσε την καρδιά και την ψυχή της ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας όλους αυτούς τους αιώνες. Αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το οποίο χαίρει της αναγνώρισης και του σεβασμού όλων των θρησκειών και δογμάτων.

Αιώνες μετά την άλωση της Πόλης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας αποδεικνύει ότι οι γείτονες λειτουργούν ακόμη ως κατακτητές. Η προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά τους απέναντι ακόμη και σε ένα σημείο αναφοράς για τους Χριστιανούς και την Ορθοδοξία επιβεβαιώνει ότι, δυστυχώς για αυτούς, ποτέ δεν μπόρεσαν να τα κάνουν δικά τους. Για αυτό το λόγο και κάθε τόσο προσπαθούν να τα επανακαταλάβουν. Ακόμη και βήματα προόδου του παρελθόντος ανακαλούνται στο βωμό ενός φθηνού λαϊκισμού για εσωτερική κατανάλωση.

Σχετικά άρθρα