Το νέο πολιτικό στοίχημα του Γιάννη Μπουτάρη

Ξεκινά γύρο συναντήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 και της επόμενης ημέρας στον κεντρικό δήμο έκανε χθες η “Πρωτοβουλία” του Γιάννη Μπουτάρη αποφασίζοντας να επιδιώξει συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων, των δημοτικών παρατάξεων και της κοινωνίας των πολιτών την προσεχή εβδομάδα.

Η δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού μετώπου αντίστοιχου με αυτού που ηγήθηκε στις προηγούμενες δύο δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις ο Γιάννης Μπουτάρης αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο δεδομένου του μεγάλου κατακερματισμού των υποψηφίων που παρατηρείται στο χώρο της κεντροαριστεράς, ιδιαίτερα μετά και την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών.

«Η πολυδιάσπαση που ευνοείται από τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, οδηγεί στην παλινόρθωση του φαύλου καθεστώτος που ανατράπηκε με τις εκλογές του 2010. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» σχολίασε ο πρώην αντιδήμαρχος και μέλος της “Κίνησης των 5” Ανδρέας Κουράκης.

Η δημοτική ομάδα της “Πρωτοβουλίας” στη διάρκεια χθεσινοβραδινής (30/11) συνεδρίασης της, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, “επιβεβαίωσε τη βούλησή της να συνεχίσει την πορεία που χάραξε ο Γιάννης Μπουτάρης και η παράταξη τα τελευταία χρόνια, με την κάθοδό της στις επερχόμενες εκλογές”.

“Προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία και να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας των πολιτών που θα τη στηρίξει, απαιτούνται συγκλίσεις και συνεργασίες, πράγμα που επιπλέον επιβάλλει και ο νέος εκλογικός νόμος”, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μέσα από τη συνάντηση που θα καλέσει ο κ. Μπουτάρης “στόχος είναι να επιτευχθεί η ευρεία συμπαράταξη όλων των προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται να συνθέσουν τις διαφορετικές αλλά συγκλίνουσες προγραμματικές προτάσεις για μια ανοιχτή, εξωστρεφή και δημοκρατική Θεσσαλονίκη”.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα