«Το όνομα μας είναι… Μακεδονία»

Συλλαλητήριο και στα… Σκόπια!

Χιλιάδες Σκοπιανοί βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της πΓΔΜ και διαδήλωσαν κατά της αλλαγής της ονομασίας, εν αναμονή της λύσης του ζητήματος με την Ελλάδα.

Υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE διαδήλωσαν χθες, φώναξαν «όχι» στην αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ και απαίτησαν πρόωρες εκλογές, εξαιτίας της κακής κατάστασης της οικονομίας. Με σημαίες της πΓΔΜ και του κόμματος και με πλακάτ με μηνύματα όπως «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» και «Η Μακεδονία θα νικήσει», συγκεντρώθηκαν μπροστά από κυβερνητικό κτίριο στα Σκόπια.

«Είμαι απογοητευμένος που διαπραγματεύονται να αλλάξουν το όνομά μας», δήλωσε στο Reuters ο Κίριλ Στογιανόφσκι, ένας 41χρονος λογιστής. «Το όνομά μας δεν πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να ξέρουν ότι θα μπούμε στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. τα επόμενα 10-15 χρόνια, γιατί το κάνουν αυτό;», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μικόφσκι ζήτησε να γίνουν πρόωρες εκλογές, την επόμενη χρονιά. Είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο Ζάεφ θα κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν υπάρχει γυρισμός. Και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό. «Είμαστε ενάντια στην όποια αναθεώρηση του συντάγματος με στόχο την αλλαγή του ονόματός μας», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως σε ρυθμούς διαδηλώσεων κινείται και η Ελλάδα, αφού για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια σε 13 πόλεις της χώρας.

Σχετικά άρθρα