Τo Open θα δώσει «μάχη»

Το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και η ταινιοθήκη του Mega

Το Mega πέρασε στην ιστορία τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2018. Λίγο μετά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα η Digea κατέβασε το σήμα του καναλιού που εκπέμπει πλέον διαδικτυακά και μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στις 30 Οκτωβρίου ξεκίνησε η δίκη για την υπαγωγή του καναλιού σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Το σχετικό αίτημα κατέθεσαν οι τράπεζες ενώ η απόφαση αναμένεται σε τουλάχιστον έναν μήνα. Εφόσον το κανάλι υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα γίνουν οι διαδικασίες που έγιναν και στον ΔΟΛ.

Θα αναλάβει ο ειδικός διαχειριστής και θα ξεκινήσει η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού.

Αν όμως το αίτημα δεν γίνει δεκτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τότε η εταιρεία Τηλέτυπος θα κηρύξει πτώχευση. Εφόσον αναλάβει ο ειδικός εκκαθαριστής θα ξεκινήσει η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού.

Αναμφίβολα η μεγάλη μάχη θα γίνει για την ταινιοθήκη του καναλιού. Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Θοδωρής Κυριακού και ο όμιλος Βαρδινογιάννη που πλέον εκτός από το Star κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του ALPHA.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η ενδεικτική αξία της ταινιοθήκης είναι 30 εκατομμύρια ευρώ και προέρχεται από το ποσό που είχε δώσει κατά το παρελθόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ωστόσο το ποσό αυτό αναμένεται να αλλάξει αφού θα εκτιμηθούν κι άλλα πράγματα μέχρι να γίνει τελικά ο πλειστηριασμός.

Σχετικά άρθρα