«Το παιδί μου δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον»

Όσα δήλωσε η μητέρα της Μυρσίνης Αρναούτη που τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο με τον Παντελή Παντελίδη

Όλη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από τον τραγικό χαμό του Παντελή Παντελίδη και τον σοβαρό τραυματισμό της Μυρσίνης Αρναούτη, η οποία δύο εμδομάδες μετά από το τραγικό δυστύχημα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» παλεύοντας για τη ζωή της.

Το youweekly.gr επισκέφτηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τη ΜΕΘ για να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της κοπέλας και να μάθει λεπτομέρειες για την πορεία της υγείας της. Εκεί, συνάντησαν και τη μητέρα της Μυρσίνης, κυρία Νατάσα Αρναούτη.

Η μητέρα της κοπέλας «σπάει» τη σιωπή της και μιλάει για την κατάσταση της υγείας της κόρης της, απαντώντας στις φήμες που θέλουν να έχει έρθει σε επαφή κι επικοινωνία με την οικογένεια Παντελίδη.

Η γυναίκα, αν και ταλαιπωρημένη και σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιγράφει το youweekly.gr την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της αλλά και τις λεπτομέρειες για το αν έχουν ή όχι επαφές με την οικογένεια Παντελίδη, καθώς γράφτηκε ότι η οικογένεια Παντελίδη είναι δίπλα τους και τους ενισχύει.

Κυρία Αρναούτη ποια είναι ακριβώς η κατάσταση της υγείας της Μυρσίνης; Τί σας λένε οι γιατροί;

«Οι γιατροί παιδί μου περιμένουν να αντιδράσει ο οργανισμός της Μυρσίνης και ευελπιστούν η δυνατή της κράση να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει όλο αυτό που της έχει συμβεί. Ο μεγάλος τους φόβος είναι ένας, έχει να κάνει με πιθανές λοιμώξεις, δηλαδή κάποιο μικρόβιο όπως μου λένε ότι μπορεί να πάρει, κάτι που δεν θέλουμε καθόλου… Κάθε ημέρα που περνάει γινόμαστε και πιο αισιόδοξοι, περιμένουμε και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού η Μυρσίνη θα τα καταφέρει».

Έχει ξυπνήσει το παιδί από την μέρα που έγινε το τροχαίο; Εσάς σας έχει αναγνωρίσει; Έχει συνέλθει; Σας έχει μιλήσει;

«Πολύ λίγο… Ελάχιστα έχει ξαναβρεί τις αισθήσεις της. Πολύ πιθανόν δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί».

Άρα δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον και σίγουρα δεν ξέρει τι έχει συμβεί ούτε με τη Φρόσω ούτε με τον Παντελή, σωστά;

«Έτσι ακριβώς όπως τα λέτε. Δεν έχει απολύτως καμία επαφή με το περιβάλλον. Ανοίγει τα μάτια της όταν είμαι από πάνω της και κάτι μου λέει μέσα μου ότι θα μου μιλήσει, αλλά όχι, στιγμιαία ανοίγει τα ματάκια της και τα ξανακλείνει. Από την ημέρα του τροχαίου δεν έχει πει ούτε κουβέντα».

Κυρία Νατάσα, γνωρίζουμε ότι η Μυρσίνη προέρχεται από μία οικογένεια που δεν είναι πλούσια. Μάλιστα μάθαμε ότι έχασε και τον μπαμπά της πριν από πολλά χρόνια. Πώς τα καταφέρνετε με τα έξοδα του νοσοκομείου; Σας στηρίζει κάποιος; Έχετε την οποιαδήποτε βοήθεια;

«Ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Δεν με ενδιαφέρει απολύτως τίποτα. Το μόνο που με ενδιαφέρει και κάθε ημέρα κάνω την προσευχή μου είναι να βγει καλά το παιδί μου από εκεί μέσα. Ας γίνει αυτό και όλα τα άλλα δεν υπάρχουν. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει μια μάνα να βλέπει το παιδί της μέσα στα μάτια και να μην μπορεί να του μιλήσει, να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να το βοηθήσει. Μόνο αγάπη δίνουμε στη Μυρσίνη κι εγώ και κάποιοι φίλοι της που είναι δίπλα μου. Τίποτα άλλο».

Γράφτηκε ότι κάποια μέλη της οικογένειας Παντελίδη ήρθαν σε επαφή μαζί σας και σας βοηθούν οικονομικά. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Δεν ξέρω κανέναν από την οικογένεια Παντελίδη. Δεν τους έχουμε δει τους ανθρώπους. Δεν έχω μιλήσει μαζί τους, δεν με έχει βοηθήσει κανένας και όλα αυτά που γράφονται δεν ισχύουν ούτε στο παραμικρό. Δεν έχουμε απολύτως καμία επαφή με την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Οι άνθρωποι έχουν το δικό τους πόνο. Χάσαν το παιδί τους. Τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασίες».

Σκεφτόμασταν ότι ίσως να υπήρχε μια ηθική συμπαράσταση αν δεν υπάρχει οικονομική, ξέρετε ένα τηλεφώνημα…

«Όχι, όχι. Ούτε έχει έρθει κανείς εδώ στο νοσοκομείο ούτε τηλεφώνημα έχω δεχτεί…».

Γνωρίζατε ότι ο Παντελής ήταν φίλος με τη Μυρσίνη…

«Αλίμονο. Ξέρω με ποιους κάνει το παιδί μου παρέα. Τα παιδιά μας ήταν απλοί φίλοι. Εγώ δεν την ήξερα την οικογένεια. Κι άλλωστε γιατί να την ξέρω»;

Πηγή: ToraTora.gr

Σχετικά άρθρα