Το πιο μοναχικό παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Έχει σχολείο και παιδική χαρά, αλλά όχι φίλους

Θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για ένα τυχερό παιδί. Ο δεκάχρονος, Aron Anderson, έχει ένα ολόκληρο σχολείο στην διάθεσή του, μια παιδική χαρά μόνο για εκείνον και μια δασκάλα που κάνει μάθημα αποκλειστικά στον ίδιο. Η εκπαίδευση του μικρού μαθητή κοστίζει στο βρετανικό κράτος 105.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή, διπλάσια τιμή από έναν οικότροφο του περίφημου πανεπιστημίου του Ίτον!

Υπάρχει κάτι που λείπει από τον μικρό μαθητή; Ο Aron είναι το μοναδικό παιδί και ο μοναδικός βέβαια, μαθητής στο δημοτικό σχολείο του απομακρυσμένου νησιού Out Skerries, ένα νησί κοντά στην Σκωτία, με 70 κατοίκους, που ασχολούνται, κυρίως, με την εκτροφή σολομού. Ο μικρός μαθητής παίζει με τον σκύλο του, με τις πάπιες και με τα πρόβατα του νησιού, ενώ δηλώνει πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει ψαράς σαν τον πατέρα του.

Η 46χρονη μητέρα του μικρού μαθητή, Denise, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι μέχρι το περασμένο έτος στο δημοτικό σχολείο του νησιού πήγαιναν ακόμα τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Aron και δύο ακόμα παιδιά. Όμως, τα τέσσερα παιδιά από φέτος πηγαίνουν στο γυμνάσιο σε γειτονικό νησί που απέχει δύο ώρες από το Out Skerries με φέρι μποτ, έτσι, ο δεκάχρονος έμεινε το μοναδικό παιδί πάνω στο απομακρυσμένο νησί της Σκωτίας.

«Θα ήταν υπέροχο να είχαμε και άλλες οικογένειες εδώ, αν αποφασίσουν να έρθουν κάποιοι με παιδιά να κατοικήσουν στο νησί να ξέρουν ότι εδώ υπάρχει ένας δεκάχρονος για να παίξουν τα παιδιά τους», ανέφερε η μητέρα του μοναχικού μαθητή.

Σχετικά άρθρα