Το ποσοστό Βαρδινογιάννη «χτυπά» τώρα ο Σαββίδης

Η πρόταση που κατέθεσε στον μεγαλοεπιχειρηματία για το Mega

Δυναμικό μπάσιμο για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Mega, κάνει ο Ιβάν Σαββίδης που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη για το 32% των μετοχών που κατέχει στην Τηλέτυπος Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Βαρδινογιάννη προτείνει την εξαγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Star από τον Ιβάν Σαββίδη έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Επίσης, προτείνει τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη σε εταιρικό σχήμα επί του 32% των μετοχών που διαθέτει η πλευρά Βαρδινογιάννη στην Τηλέτυπος ΑΕ έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πλευρών το εταιρικό σχήμα Σαββίδη- Βαρδινογιάννη θα ελέγχει το 51, 6% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος Α.Ε. αφού ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη στην κατοχή του το 19,6% μετά την εξαγορά των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη αποκάλυψε στην πλευρά Σαββίδη πως ο τηλεοπτικός σταθμός Star «μπαίνει μέσα» περίπου γύρω στο 1 εκατ. τον μήνα.

Επειδή μάλιστα η πλευρά Βαρδινογιάννη ετοιμάζει την ενίσχυση του τηλεοπτικού σταθμού Mega αντιλαμβάνεται πως τα μερίδια του Star στην τηλεοπτική αγορά θα υποστούν συμπίεση με ανάλογη καθοδική πορεία των εσόδων που σημαίνει πως ο Ιβάν Σαββίδης κατά την πλευρά Βαρδινογιάννη , θα πρέπει να συμμετέχει στην αναμενόμενη και φυσιολογική «χασούρα» που θα υποστεί το Star .

Ο τελευταίος όρος της πλευράς Βαρδινογιάννη αφορά το management του κοινού εταιρικού σχήματος και άρα της Τηλέτυπος συνολικά.

Ουσιαστικά η πλευρά Βαρδινογιάννη ζητά από τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει την πλήρη ευθύνη του management της εταιρείας.

Ακόμα δεν έχει γνωστό το κατά ποσό η πλευρά Σαββίδη έχει αποδεχτεί το πακέτο της πρότασης Βαρδινογιάννη.
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και μάλιστα υπό καθεστώς πίεσης λόγω της ολοκλήρωσης της κατάθεσης προσφορών για την εκποίηση του ΔΟΛ, σε επτά μέρες.
Είναι όμως βέβαιο πως εάν ευδοκιμήσει μια συμφωνία Σαββίδη- Βαρδινογιάννη τότε η πλευρά Σαββίδη δεν έχει κανέναν λόγο να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του πακέτου MEGA- Βήμα- Νέα που εκποιείται ως περιουσιακό στοιχεία του ΔΟΛ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΔΟΛ κατέχει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega).
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι φήμες που θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει ενδιαφερθεί για την απόκτηση του πακέτου Mega – Βήμα – Νέα του ΔΟΛ.

Οι πληροφορίες από το στενό πυρήνα των στελεχών γύρω από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι αντικρουόμενες.
Σύμφωνα με τη μία πλευρά, ο επιχειρηματίας είναι αηδιασμένος από τον πόλεμο που δέχεται και ως εκ τούτου δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση ποσοστού του Mega.

Όμως όπως διαρρέεται από την άλλη, από ανθρώπους που επίσης βρίσκονται στο περιβάλλον Μαρινάκη, ο επιχειρηματίας ζήτησε και έλαβε τον φάκελο με τα στοιχεία του υπό εκποίηση ΔΟΛ.

Σχετικά άρθρα