Το προφίλ του δολοφόνου της Δώρας

Σύχναζε σε νεκροταφεία για να κλέβει

Την ώρα που συγγενείς, φίλοι αλλά και άγνωστοι στην οικογένεια ξυλοκοπούσαν τον 58χρονο δολοφόνο στα δικαστήρια, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρούσε συνέντευξη Τύπου φωτίζοντας κάθε πτυχή της στυγερής δολοφονίας

Πώς εξαφάνισε όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία

Ο δράστης, που είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Ο δράστης, που είναι τοξικομανής, φεύγοντας από το κοιμητήριο πήδηξε από τη μάντρα, πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε.

Στη συνέχεια πήρε το λεωφορείο και πήγε στο Πολυτεχνείο. Από εκεί με τα πόδια έφτασε στην Ομόνοια και τις πιάτσες της αγοραπωλησίας κλεμμένων κινητών. Πούλησε το smartphone της Δώρας Ζέμπερη για μόλις 20 ευρώ και στη συνέχεια πήγε να αγοράσει τη δόση του. Αφού πήρε τα ναρκωτικά, έφυγε για το σπίτι του. Εκανε χρήση των ουσιών που είχε αγοράσει και στη συνέχεια έπεσε για ύπνο. Το επόμενο πρωί, αντιλαμβανόμενος τι έχει συμβεί, ξύρισε το κεφάλι του για να μην αναγνωρίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη σύχναζε σε νεκροταφεία προκειμένου να κλέβει μανουάλια, καντήλια και φανοστάτες. Στη συνέχεια τα πωλούσε για χαλκό προκειμένου να μπορεί να αγοράζει τη δόση του.

Οι ματωμένες χαρτοπετσέτες

Βιολογικό του υλικό, βρέθηκε σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη και οι οποίες ήταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τα λάθη του δολοφόνου που οδήγησαν στη σύλληψη

Ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό όταν έκλεισε τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στην Ομόνοια, όπου το πούλησε. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που εξέπεμψε σήμα το κινητό της άτυχης Εφοριακού.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λίγες ώρες αργότερα άνοιξε ξανά το κινητό για να τοποθετήσει νέα κάρτα sim.  Τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την IP του κινητού της Δώρας Ζέμπερη.

Εκεί ξεκίνησε μια νέα μεγάλη επιχείρηση. Με φορητή συσκευή εξειδικευμένοι αστυνομικοί άρχισαν να κινούνται στα «ύποπτα» στενά πέριξ της Ομόνοιας. Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος

Δεν άργησαν να φτάσουν στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Γερανίου. Εκεί το σήμα του κινητού έγινε έντονο. Μπήκαν στο κατάστημα κινητών και έδειξαν στον ιδιοκτήτη μια φωτογραφία, ένα καρέ από τις κάμερες που είχαν καταγράψει τον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον αναγνώρισε, τους παρέδωσε το κινητό και κυρίως το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που είχε καταγράψει «καθαρά» τον δράστη.

Μέχρι να καταλήξουν στον δράστη οι αστυνομικοί, εξέτασαν συνολικά περισσότερους από 300 ανθρώπους. Αποκλείοντας υπόπτους, κατέληξαν σε μια μικρή ομάδα, μέσα στην οποία ήταν και ο άνθρωπος που κατακρεούργησε τη Δώρα Ζέμπερη.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Το προφίλ του Παρασκευόπουλου είναι πιο κατάπτυστο.

    Αυτό να μας παρουσιάσετε την άλλη φορά! Αν θέλετε να είστε ιστοσελίδα επιτυχιών!
    Τι σόι δημοσιογραφία σπουδάσατε!

Comments are closed.