Το πρώτο cat friendly μαγαζί στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός

Η καφετέρια στην Άνω Πόλη που κυριαρχούν οι γάτες

Οι γάτες δείχνουν να το απολαμβάνουν. Το ίδιο και οι πελάτες στην καφετέρια που βρίσκεται στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη…

Σκεφτείτε πως πίνετε τον καφέ σας παρέα με πολλά γατάκια να τριγυρνούν ανάμεσά σας αποζητώντας ένα χάδι. Αν η εικόνα αυτή σας «ταξιδεύει» τότε σίγουρα συγκαταλέγεστε στους υποψήφιους πελάτες ενός cat cafe, που εκτός από την παρέα και το παιχνίδι με τις γάτες έχει πολλά οφέλη τόσο για τους πελάτες όσο και για τις γάτες και τις κοινότητες όπου βρίσκονται. Μια ιδιαίτερη καφετέρια που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος που τα Cat Cafe γνώρισαν, εξάλλου, τόσο μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουν να εξαπλώνονται παγκοσμίως από το άνοιγμα του πρώτου καφέ στην Ταϊβάν το 1988, είναι διότι πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες -και τα ζώα γενικότερα, δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους: είτε οικονομικούς, είτε περιορισμένου χρόνου και χώρου, είτε κάποιας αλλεργίας κ.ά.

Καθώς δεν υπάρχει -προς το παρόν- η δυνατότητα για άδεια cat cafe, ο χώρος αυτός στην Άνω Πόλη περιορίζεται στον τίτλο του pet friendly- κυρίως… cat friendly αφού δεκάδες πατουσάκια κυκλοφορούν στον εξωτερικό του χώρο.

Μπορεί, λοιπόν, να μην υπάρχουν επίσημα cat cafe στην Ελλάδα αλλά τα καταστήματα που ασχολούνται εθελοντικά με αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς οι cat lovers- και ειδικά η νεολαία τα έχει κάνει …viral στο TikTok (και όχι μόνο). Αυτά τα καφέ γίνονται στέκια για πολλούς που βρίσκουν την ευκαιρία για ένα διάλειμμα από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας παρέα με τα αγαπημένα τετράποδα.

 

Σχετικά άρθρα