Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

Πότε και που στολίστηκε

Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με τη θάλασσα και τη ναυσιπλοΐα. Για πολλά χρόνια λοιπόν ένα καράβι στόλιζε τα σπίτια την περίοδο των Χριστουγέννων, που για πολλούς συμβόλιζε την καινούρια πλεύση στη ζωή των ανθρώπων.

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήρθε και στολίστηκε στη χώρα μας ήταν μαζί με την πρώτη βασιλική οικογένεια του Βαυαρού Όθωνα.

Οι Βαυαροί ακόλουθοι του νεαρού βασιλιά έφεραν μαζί τους το έθιμο για να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε, λοιπόν, στην Ελλάδα ήταν στα βασιλικά ανάκτορα του Ναυπλίου και αργότερα στην Αθήνα, από όπου άρχισε να διαδίδεται. Στην αρχή δεν επιλεγόταν συχνά αλλά αργότερα καθιερώθηκε. Το δέντρο αντικατέστησε τελικά το καραβάκι, το οποίο όμως επιλέγουν πολλοί μέχρι και σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Αρτοποιείο για σκύλους!

To πρώτο «αρτοποιείο για σκύλους» στη Σλοβενία συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας και η νεαρή επιχειρηματίας από την πόλη Μάριμπορ που υλοποίησε την ιδέα μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά στον τομέα της, δηλώνει ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. «Προς το παρόν δεν έχουμε κέρδος, καλύπτουμε […]