Το πρώτο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σμύρνη είναι γεγονός! (video)

Ξεκίνησε…πανηγυρικά το «Smyrna di Levante»

Σάλπαρε για το παρθενικό του δρομολόγιο, το πλοίο “Smyrna di Levante”, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη Σμύρνη.

Το πλοίο αναχώρησε από την πόλη κορνάροντας εγκαινιάζοντας έτσι την «Γραμμή Φιλίας».

 

Οι αναχωρήσεις του πλοίου θα γίνονται στις 19:00 και το ταξίδι θα είναι διάρκειας περίπου 12 ωρών. Θα υπάρχουν δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα από και προς τη Σμύρνη. Από Θεσσαλονίκη το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και από Σμύρνη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Το «Smyrna di Levante» έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 20 κόμβοι.

 

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 948 επιβάτες, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών. Ακόμα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως 300 ΙΧ και περίπου 55 φορτηγών.

Όσον αφορά στις τιμές, μία θέση στο κατάστρωμα ή στο σαλόνι κοστίζει 81 ευρώ, μία θέση αεροπορικού τύπου 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα πληρώνουν μισό εισιτήριο αν είναι από 2-10 ετών. Τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των 2 ετών, θα καταβάλλουν μόνο τους φόρους.

Για τα οχήματα, τα κόστη διαμορφώνονται ως εξής:

-Ι.Χ. έως 4,25 μέτρα: 150 ευρώ

-Ι.Χ. άνω των 4,25 μέτρων: 160 ευρώ.

Οι επιβάτες που επιλέγουν ταξίδι με επιστροφή, θα έχουν έκπτωση 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του οχήματος.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα