Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα έρχεται το 2027

Τι ετοιμάζει η εταιρεία Orbital Assembly Corporation

Ενα ξενοδοχείο στο διάστημα σχεδιάζει να χτίσει η εταιρεία Orbital Assembly Corporation, το οποίο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027.

Η εταιρεία που ξεκίνησε την λειτουργία της το 2018, έχει ως στόχο να ξεκινήσει τον σταθμό Voyager το 2025 και πιστεύει ότι το διαστρικό ξενοδοχείο θα είναι λειτουργικό μέχρι το 2027.

Ο διαστημικός αυτός σταθμός θα είναι ένας τεράστιος περιστρεφόμενος κύκλος, που θα παράγει επίπεδα βαρύτητας παρόμοια με εκείνα στην επιφάνεια της Σελήνης. Το διαστημικό ξενοδοχείο θα προσφέρει παροχές που παραπέμπουν σε κρουαζιερόπλοιο, ενώ θα διαθέτει και ακάτους προσαρμοσμένες στο εξωτερικό περίβλημα του δακτυλίου, ορισμένες εκ των οποίων θα μπορούσαν να πουληθούν στη NASA ή την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) για διαστημικές έρευνες.

Το ξενοδοχείο θα κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά και αυτή η περιστροφή θα δημιουργεί τεχνητή βαρύτητα παρόμοια με αυτή που υπάρχει στο φεγγάρι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα έξοδα κατασκευής.

«Αυτή θα είναι η επόμενη βιομηχανική επανάσταση», λέει ο Τζον Μπλίνκο, ιδρυτής του Ιδρύματος Gateway, το οποίο θα διαχειρίζεται μερικά από τα συστήματα του Voyager. «Το ζήτημα της περιστροφής είναι ζωτικής σημασίας. Χωρίς βαρύτητα, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να βρίσκονται στον διαστημικό σταθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι άνθρωποι χρειάζονται βαρύτητα, ώστε να μην καταρρεύσει το σώμα τους», εξήγησε ο Μπλίνκο.

Σχετικά άρθρα