Το σικέ παιχνίδι με τον εκλεκτό του Μαρινάκη!

Η επιλογή του Μητσοτάκη για τον δήμο Θεσσαλονίκης και οι «βρώμικες» πρακτικές!

Ο πανικός, λένε, είναι πολύ κακός σύμβουλος και οδηγεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις και κινήσεις.

Μάρτυρας αυτής της πραγματικότητας είναι ο τρόπος που αντέδρασαν ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Ταχιάος, και τα ΜΜΕ επιρροής Μαρινάκη στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του PERIODISTA.GR αναφορικά με τον ρόλο που διαδραματίζει ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη .

Τι γράψαμε με λίγα λόγια: Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας δηλωμένος εχθρός του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Ο εκλεκτός του Μητσοτάκη κατά καιρούς έχει κάνει χρήση ρητορικής και επιχειρηματολογίας που παραπέμπουν στα ΜΜΕ που κατέχει, ελέγχει ή επηρεάζει ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο καθοδηγητής και χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Ιβάν Σαββίδη. Το ίδιο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Νίκος Ταχιάος είναι ο ιδανικός, τόσο για τη ΝΔ, όσο και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ο οποίος προσπαθεί να διεισδύσει σιγά, σιγά στη συμπρωτεύουσα) υποψήφιος που αν εκλεγεί δήμαρχος θα δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ (βλέπε γήπεδο).

Το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα προκάλεσε σάλο και μεγάλες αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη. Αντιδράσεις σπασμωδικές, όμως, προκάλεσε και στον Πειραιά. Βλέπετε τα αποκαλυπτήρια της ταύτισης ενός υποψήφιου Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη με το σύστημα ενός εφοπλιστή ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του τον Ολυμπιακό δημιουργούν προβλήματα αναφορικά με την προοπτική εκλογής του πρώτου. Τους λόγους δεν χρειάζεται να τους εξηγήσει κανείς. Τα προβλήματα γίνονται ακόμη μεγαλύτερα αν αναλογιστεί κανείς πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές συμπίπτουν με την απόλυτη κλιμάκωση των επιθέσεων από θύλακες του κατεστημένου προς τον Ιβάν Σαββίδη.

Έτσι, σε μια προσπάθεια προστασίας της υποψηφιότητας Ταχιάου από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, το σύστημα Μητσοτάκη-Μαρινάκη οργάνωσε την απάντησή του.

Προσέξτε τώρα:

Μέχρι την 7η Μαρτίου 2019, ημέρα που δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ για τον ρόλο Ταχιάου στη Θεσσαλονίκη, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και η ιστοσελίδα parapolitika.gr στήριζαν με ένταση την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου. Τι για αδιαχώρητο στις προεκλογικές συνάξεις του Ταχιάου έγραφαν τα parapolitika.gr, τι για δημοσκοπήσεις στις οποίες σαρώνει ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Και ξαφνικά…

Ξαφνικά το απόγευμα της 7ης Μαρτίου, λίγο μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του PERIODISTA.GR, ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στενός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειας Μητσοτάκη, Γιάννης Κουρτάκης σπεύδει να επιτεθεί στον Νίκο Ταχιάο. Αφορμή; Σε ένα από προεκλογικά σποτ της υποψηφιότητας Ταχιάου προβλήθηκε το PERIODISTA.GR. Ναι καλά διαβάσατε. Το προεκλογικό σποτ προβλήθηκε μία ημέρα πριν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που παρουσιάσαμε.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Κουρτάκη:

Της ανάρτησης του Γιάννη Κουρτάκη ακολούθησαν κάποια αρνητικά δημοσιεύματα στο parapolitika.gr για τον Νίκο Ταχιάο. Ξαφνικά, από εκεί που, συμφωνα με τα parapolitika.gr, ο Νίκος Ταχιάος σάρωνε στις δημοσκοπήσεις, ξαφνικά εκεί που γινόταν το αδιαχώρητο στην παρουσιαση του συνδυασμού, άρχισε να μην… τραβάει η υποψηφιότητά του (και πάλι σύμφωνα με τα parapolitika.gr)

Την σκυτάλη ή μάλλον την πάσα από τον Κουρτάκη πήρε ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος ο οποίος με μακροσκελή ανάρτηση στο facebook απάντησε στο δημοσίευμά μας (Διαβάστε ΕΔΩ). Στην ανάρτησή του αυτή κατήγγειλε και επιθέσεις από το… λιμάνι, εννοώντας τον Πειραιά και το σύστημα Μαρινάκη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, άλλα ΜΜΕ επιρροής Μαρινάκη συνέχιζαν (και συνεχίζουν) τη στήριξη προς τον υποψήφιο με τη ΝΔ δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παρά την αλλαγή στάσης του Κουρτάκη, μια αλλαγή στάσης που δεν είναι και τόσο πειστική.

Λίγο αργότερα σε μεγάλη εφημερίδα της Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα το οποίο υιοθετούσε πλήρως τους ισχυρισμούς Ταχιάου. Το δημοσίευμα αυτό προσπάθησε να παρουσιάσει την εικονική πραγματικότητα ότι δήθεν ο Νίκος Ταχιάος βάλλεται τόσο από ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από ΜΜΕ προσκείμενα στον Μαρινάκη. Ο στόχος είναι προφανής: Να φανεί πως τον Νίκο Ταχιάο όχι μόνο δεν τον στηρίζει το σύστημα Μαρινάκη, αλλά τον πολεμά. Άτεχνη μεν, φιλότιμη προσπάθεια δε.

Και ρωτάμε εμείς τώρα: Τον Κουρτάκη και τα «Παραπολιτικά» τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε και άλλαξαν στάση ξαφνικά (ευκαιριακά ή μόνιμα θα δείξει); Ας αναρωτηθεί κάποιος στα σοβαρά: Θα πήγαινε ποτέ ο Κουρτάκης κόντρα στις επιθυμίες του Μητσοτάκη και της Ντόρας της οποίας στενός φίλος είναι ο Νίκος Ταχιάος;

Ή μήπως τελικά η αλλαγή στάσης των «Παραπολιτικών» έγινε για το «ξεκάρφωμα», έτσι ώστε το σύστημα Μαρινάκη να αντικρούσει για τα μάτια του κόσμου το ρεπορτάζ που θέλει τον Ταχιάο να είναι εκλεκτός, εκτός του Μητσοτάκη, και του εφοπλιστή, για να μην του δημιουργήσει πρόβλημα;

πηγή: periodista.gr 

Σχετικά άρθρα