Το στοίχημα του κόστισε τη ζωή

Αυστραλός πέθανε μετά την κατανάλωση… ωμής σαύρας

Συνέβη στην Αυστραλία…

Ο 34χρονος David Dowell έφαγε ένα γκέκο, ένα είδος σαύρας, μετά την ήττα του σε αγώνα μπάσκετ, τα Χριστούγεννα του 2018. Μέχρι και σήμερα, οι δικοί του άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Λίγες μέρες μετά την κατανάλωση του ερπετού, άρχισε να νιώθει μεγάλη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να νοσηλευτεί. Την επόμενη μέρα, τον ενημέρωσαν πως επρόκειτο για σαλμονέλα και ότι σε λίγες ημέρες θα νιώσει καλύτερα. Δυστυχώς όμως, ο David άρχισε να κάνει πράσινους εμετούς, ενώ η κοιλιά του είχε πρηστεί υπερβολικά. Τα ούρα του ήταν μαύρα και οι πνεύμονές του είχαν αρχίσει να γεμίζουν με υγρό.

«Οι όρχεις του είχαν γίνει σαν γκρέιπφρουτ και από μέσα τους έβγαινε ένα περίεργο υγρό. Οι γιατροί είπαν πως ήταν κάτι φυσιολογικό» δήλωσε η μητέρα του 34χρονου στο Australian News. Δύο εβδομάδες μετά ο David πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί. Η οικογένειά του δήλωσε πως «είχε αρχίσει να σαπίζει από μέσα προς τα έξω».

Η σύντροφος του David και μητέρα των τριών παιδιών του, τόνισε σε δήλωσή της πως είναι «ακόμη σε σοκ» και δεν θα ήθελε να κοροϊδέψει κανείς τα παιδιά τους για ό,τι έγινε.

Έως και σήμερα οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι οι γιατροί δεν ενδιαφέρθηκαν αρκετά.

Το νοσοκομείο από την πλευρά του, έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι όσον αφορά τον θάνατο του 34χρονου.

«Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Dowell. Για την υπόθεσή του έχει ενημερωθεί εισαγγελέας, ο οποίος έκρινε πως το νοσοκομείο μας προσέφερε στον ασθενή την απαραίτητη ενέργεια. Το νοσοκομείο μας δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι παραπάνω».

Σχετικά άρθρα