Το σύστημα Μαρινάκη με Ταχιάο

Ρέστα δίνουν για τον εκλεκτό τους στην Θεσσαλονίκη

Τα ρέστα του παίζει το σύστημα Μαρινάκη στην προσπάθεια που καταβάλει ώστε να διεισδύσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και στήσει ισχυρό αντίβαρο στη δυναμική του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη με όχημα τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για την στήριξη του συστήματος Μητσοτάκη – Μαρινάκη προς τον Ταχιάο και για την προσπάθεια του εφοπλιστή να “εγκατασταθεί” στην Θεσσαλονίκη και να αναπτύξει με κάθε μέσο πολεμική σε βάρος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη τα έχουμε γράψει πρόσφατα και τελικά επιβεβαιωθήκαμε από την στάση του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία προκάλεσε σάλο. Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε γράψει μεταξύ άλλων:

“Εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντάσσουν στον σχεδιασμό της ΝΔ και των επιχειρηματικών συμφερόντων που την πλαισιώνουν την υποψηφιότητα Ταχιάου για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης, αλλά και την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και τον ρόλο της Μαρίας Σπυράκη που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον εφοπλιστή”.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Ταχιάο στην παρούσα συγκυρία που μπαίνουμε στην τελική ευθεία γις τις εκλογές. Όλες οι αναλύσεις συμφωνούν στο εξής: Με όποιον και αν αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο θα συντριβεί. 

Με το παραπάνω δεδομένο το σύστημα Μαρινάκη παίζει τα ρέστα του. Δημοσιεύματα των ΜΜΕ τα οποία ελέγχει ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όπως το κίτρινο in.gr, σπεύδουν να βγάλουν “σίγουρο διάδοχο του Μπουτάρη τον Ταχιάο”.

Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες και κάποιοι ερασιτέχνες στον Πειραιά νομίζουν ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης τρώει κουτόχορτο.

πηγή: periodista.gr

 

Σχετικά άρθρα