Το ταξίδι στην κόλαση του ISIS

Μία γυναίκα εξομολογείται

Αποφάσισε να συστρατευθεί με το Ισλαμικό Κράτος παίρνοντας μαζί της στη Συρία τον μόλις 4 χρονών γιο της, αγνοώντας πως εκείνη τη στιγμή υπέγραφε για να πάει στην κόλαση.

Ήταν κοινωνική λειτουργός και βοηθούσε κυρίως οικογένειες μεταναστών στα προάστια του Παρισιού, όταν αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ, χωρίς να πει τίποτα στον άθεο σύζυγό της. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να καλύψει ένα κενό στη ζωή της. Η νέα της πίστη της προσέφερε ψυχολογική στήριξη και έβαλε στη ζωή της τρεις μικρότερους άνδρες, τους οποίους φώναζε «Les Petites» (οι μικροί), και την πείραζαν σαν μικρότερα αδέλφια.

Όταν εκείνοι έφυγαν για τη Συρία κρατούσαν καθημερινή επαφή με την Σοφία. Κάπως έτσι αποφάσισε να τα παρατήσει όλα, να μπει σε ένα αεροπλάνο και να φτάσει στη Ράκα, το προπύργιο του ISIS.

«Νόμιζα ότι είχα τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά τώρα συνειδητοποιώ πως έχουν εκπαιδευτεί να προσεγγίζουν άτομα σαν εμένα. Σιγά-σιγά έπαιζαν με τις αδυναμίες μου. Ήξεραν πως ήμουν ορφανή και ανασφαλής», αναφέρει η Σοφία.

Για το ταξίδι της στη Συρία, είπε ψέματα στον άνδρα της πως θα πάει στην Κωνσταντινούπολη να εργαστεί σε ένα ορφανοτροφείο και πήρε εύκολα τον γιο της.

Στο μυαλό της είχε έναν παράδεισο, αυτή την εικόνα της είχαν δώσει, αλλά τελικά αντίκρισε μια κόλαση. Άθλιες συνθήκες, ιεραρχία και πειθαρχία. Η Σοφία βρέθηκε εγκλωβισμένη μέσα σε ένα κτίριο. Ο μόνος τρόπος διαφυγής ήταν να παντρευτεί έναν μαχητή του ISIS.

Όπως περιγράφει στο Observer, μια ξεκλείδωτη πόρτα της έδωσε ελπίδα και κατάφεραν να ξεφύγουν, με μια οικογένεια από τη Συρία να την κρατά ασφαλή.

Τον Απρίλιο εκείνη και ο γιος της οδηγήθηκαν με μηχανάκι στα τουρκικά σύνορα και τελικά έφτασε στο Παρίσι, όπου και ανακρίθηκε από τις γαλλικές αρχές και κρατήθηκε στη φυλακή για δύο μήνες.

«Εχώ νιώσει τόσο ένοχη. Αναρωτιέμαι πως μπορώ να ζήσω με αυτό που έχω κάνει, ταξιδεύοντας με το παιδί μου στη Συρία», δήλωσε στο Observer.

«Μίσησα εκείνους που μου έκαναν πλύση εγκεφάλου και με χειραγώγησαν», προσθέτει.

Σε αυτό που στέκεται, όμως, είναι πως θα πρέπει να εμποδίζονται όλοι όσοι θέλουν να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση.

πηγή: iefimerida

Σχετικά άρθρα