Το τεράστιο λάθος που κάνετε πριν κοιμηθείτε

Επιβαρύνει το δέρμα σας όσο δεν φαντάζεστε

Το να μην πλένετε το πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε κάθε βράδυ, ιδιαιτέρως όταν κατά την διάρκεια της ημέρας φοράτε make up, αποτελεί ένα από τα τεράστια λάθη που πρέπει να αποφεύγετε καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματός σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα primers με βάση το λάδι και τα make up αποτελούν τους βασικούς «ενόχους» για την συμφόρηση του δέρματός σας, ιδιαιτέρως όταν αυτό είναι λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή. Επίσης, τα make up σε μορφή πούδρας, τα ματ primers, ακόμη και τα ματ κραγιούν αν δεν αφαιρεθούν από το πρόσωπό σας, μπορούν να ξηράνουν την επιδερμίδα σας κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα προϊόντα μακιγιάζ, εκτός από την χρήση τους για την δημιουργία μιας ομορφότερης εικόνας, έχουν την ικανότητα να απορροφούν ως σφουγγάρι τον αέρα και άλλες τοξίνες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αυξημένη και παρατεταμένη έκθεση σε ελεύθερες ρίζες, οδηγώντας περαιτέρω στη διάσπαση του κολλαγόνου, που προκαλεί την πρόωρη γήρανση.

Οι ειδικοί, μάλιστα, επισημαίνουν ότι ο ύπνος με μακιγιάζ στα μάτια μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη και πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως λοιμώξεις.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, λοιπόν, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε την ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σας πριν από τον ύπνο. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι αν το κάνετε το πρωί θα πρέπει να εφαρμόσετε διπλή διαδικασία φροντίδας του προσώπου σας. Κάτι που σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε με την τσίμπλα στο μάτι!

Σχετικά άρθρα

Το άλογο που κάνει μπάνιο!

Xάρη στην Βella το κατάμαυρο άλογο και το αφεντικό του, τον κύριο Μπάμπη, η παραλία της Χρυσής Ακτής άλλαξε εικόνα την ώρα που έδυε ο ήλιος… Το ατίθασο άλογο μπήκε στη θάλασσα, κολύμπησε, έπαιξε και έκανε βουτιές στα κρυστάλλινα νερά στα Χανιά. Όλοι οι θαμώνες της παραλίας φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν το ξεχωριστό θέαμα. Η «σχέση» […]