Το Βέλγιο έβαλε την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα»

Mετά την κατακραυγή

Στην «πράσινη λίστα» ενέταξαν τελικά οι Βέλγοι την Ελλάδα, ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσε χθες η ανακοίνωση του Βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών για υποχρεωτική καραντίνα σε όσους έρχονται από Ελλάδα. Η Κύπρος εξακολουθεί να είναι στην πορτοκαλί λίστα.

Φαίνεται ότι μετά τις διπλωματικές πρωτοβουλίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το Βέλγιο αφαίρεσε την Ελλάδα από την «πορτοκαλί λίστα» και πλέον όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από την Ελλάδα δεν θα ελέγχονται και δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου, στην «πορτοκαλί λίστα» είναι επίσης η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ισλανδία. Και δεν είναι, για παράδειγμα, η Σουηδία, η Ιταλία ή η Γαλλία που αντίθετα είναι στην πράσινη λίστα! Ο δε υπουργός Υγείας της Φλάνδρας δήλωσε ότι το πρόστιμο για όσους δεν πειθαρχούν θα είναι 4.000 ευρώ.

Ο ομοσπονδιακός εκπρόσωπος λοιμωξιολογος Yves Van Laethem είχε δηλώσει την Τετάρτη στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF ότι ο κατάλογος με τα χρώματα θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 36 ώρες και είχε καλέσει τους πολίτες να μην τον λαμβάνουν υπόψη! Διπλωματικές πηγές ανέφεραν την Τετάρτη στο ethnos.gr, ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν «ήδη επικοινωνήσει με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικων και θα υπάρξει νέα επικοινωνία σύντομα». Σημειώνουν επίσης ότι η Ελλάδα έχει ενημερώσει προ καιρού ότι οι Βέλγοι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα απο την 1η Ιουλιου στην χώρα.

Το Βέλγιο των περισσότερων από 9.500 θανάτων και των πάνω από 60.000 κρουσμάτων μάλλον δεν δικαιούται δια να ομιλεί! Η χώρα που έχει παρόμοιο πληθυσμό με την Ελλάδα ακόμη καταγράφει καθημερινά διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Σχετικά άρθρα