Το Βέλγιο μηνύει την Google

Ποια απόφαση πήρε το Υπουργείο Άμυνας

Να καταθέσει μήνυση εναντίον του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα ετοιμάζεται το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου. Αιτία η απόφαση της Google να μην θολώσει τις εικόνες των βελγικών στρατιωτικών βάσεων που εμφανίζονται στο Google Maps.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Sudinfo πηγή από το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου «το υπουργείο έχει κάνει ένα αίτημα στην Google να θολώσει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μετά την ανακάλυψη ότι αυτό το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε το υπουργείο θα μηνύσει την Google».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο βελγικός στρατός ανησυχεί ότι οι συγκεκριμένοι χάρτες μπορεί να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών και να βοηθήσουν στο σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε στρατιωτικές βάσεις. Για παράδειγμα, η αεροπορική βάση Κλέιν Μπρογκέλ ήταν ανάμεσα στους πιθανούς στόχους του Τυνήσιου τζιχαντιστή Νιζάρ Τραμπελσί, ο οποίος διατηρούσε δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα. Η συγκεκριμένη βάση, όπου φιλοξενούνται δυνάμεις της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (USAF) και αμερικανικά πυρηνικά όπλα, φαίνεται ξεκάθαρα από το Google Maps.

Σχετικά άρθρα