Το video της επίθεσης!

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας με το διπλό φονικό στο Νέο Ηράκλειο, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του εκτελεστή και της μοτοσικλέτας, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β), δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό από την ένοπλη επίθεση την 19.05 ώρα περίπου της 01.11.2013, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο ημεδαπών και το σοβαρό τραυματισμό τρίτου.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεοληπτικού υλικού και τους δύο δράστες να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Καρέ- καρέ η ώρα της επίθεσης

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μια μοτοσυκλέτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα διανύει τη λεωφόρο Ηρακλείου (από τα αριστερά προς τα δεξιά της οθόνης) και προσπερνά το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (το κτίριο με την άσπρη οροφή που διακρίνεται στο κάτω μέρος του καρέ).

Στο 34ο δευτερόλεπτο του βίντεο φαίνονται δύο άτομα τα οποία τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της μοτοσυκλέτας. Έχουν ήδη σταθμεύσει την μοτοσυκλέτα, σε σημείο που δεν κατέγραψε η κάμερα.

Ο προπορευόμενος φορά άσπρο κράνος. Στην αρχή εμφανίζονται στην κάτω δεξιά γωνία του καρέ, μετά τους κρύβει η κάτοψη του κτιρίου, όταν όμως φτάσουν στην αριστερή γωνία του κτιρίου, αλλά και της οθόνης, φαίνεται ξεκάθαρα το άτομο που φορά άσπρο κράνος να προτείνει το χέρι- στο οποίο κρατά το όπλο.

Αμέσως διακρίνονται δύο λάμψεις.. Ο άνδρας με το άσπρο κράνος πυροβολεί και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και οι δύο τρέχουν πάλι προς την άνοδο της λεωφόρου Ηρακλείου όπου έχουν σταθμεύσει τη μοτοσυκλέτα.

πηγή: newpost.gr

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. ΜΑΛ*ΚΙΑ ΒΙΝΤΕΟ 1. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, γνωρίζουμε μόνο τους νεκρούς, και όχι τους δράστες της δολοφονίας. Δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε ούτε πως ήταν πχ ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων, ούτε πως ήταν εσωτερική εκκαθάριση της Χ.Α για τη δημιουργία «μαρτύρων» και πρόκληση συμπάθειας, ούτε πως ήταν ένοπλο αντιφασιστικό χτύπημα. Μέχρι αυτό να ξεκαθαριστεί, κι αν δεν παραμείνει μια δολοφονία-φάντασμα, όπως αυτή της Μαρφίν, με ξεκάθαρη μικροπολιτική σπέκουλα από χίλιες μεριές, δεν μπορούμε να έχουμε και σαφή θέση.

  2. Έγινε από την πρώτη στιγμή σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης να επαναφέρουν την μπαρούφα περί «δύο άκρων». Ο θάνατος πλασάρεται σαν θέαμα, το οποίο οι μάζες πρέπει να καταναλωσουν ώστε να νιώσουν αυτό το οποίο πρέπει να νιώσουν και να προετοιμαστούν για την ολόψυχη στήριξη της κρατικής βίας που θα συνεχιστεί με σκληρότερες δόσεις απέναντι στην όποια αντιστεκόμενη μειοψηφία. Έτσι, ο…φιλελεύθερος Βαλλιανάτος μπορεί να δηλώνει πως «σήμερα είμαστε όλοι χρυσαυγίτες» όπως ακριβώς σε κάθε εξέγερση οι μικροαστοί δήλωναν πως «είμαστε όλοι ματατζήδες» και όπως θα δηλώσουν σίγουρα κάποια στιγμή πως «είμαστε όλοι τραπεζίτες».

  3. Το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» δεν είναι κενό περιεχομένου. Ο μαχητικός αντιφασισμός, είτε στην ατομική, είτε στην μαζική του μορφή, είναι ένα από τα βασικά μέσα για την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου στο δρόμο/στις γειτονιές κτλ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οποιαδήποτε επιθετική πράξη ενάντια σε φασίστες μπαίνει στοην ίδια χύτρα και βγαίνει καθαγιασμένη ως επαναστατική. Αντιθέτως, κρίνεται και από την αποτελεσματικότητα της, και από τα μέσα που χρησιμοποιεί και από την κοινωνική αποδοχή που μπορεί αυτή να έχει.

  4 και τελευταίο. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά ούτε λυπόμαστε. Είναι βαθιά η πεποίθηση μας πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του, και πως αν σ’ αρέσει να παίζεις με μαχαίρια, κάποια στιγμή θα κοπείς. Δεν κατανοούμε ούτε κάποιους συντρόφους που…πανηγυρίζουν λες κι η απουσία δύο φασιστών θα εξαλείψει το φασισμό, αλλά ούτε κάποιους άλλους που παίζουν μαζοχιστικά(?) το παιχνιδάκι του Κράτους, μοιράζοντας προκαταβολικά ευθύνες στο χώρο.

 2. κοίτα φίλε, προφανώς και είναι
  ΚΡΙΜΑ…προφανώς και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ οποιαδήποτε δολοφονία (κανείς δεν έχει δικαίωμα
  να αφαιρεί τη ζωή)… όμως στο βωμό ενός ολοκληρωτικού “τίποτα” η
  ιδεολογία των ακροδεξιών (καθώς το μόνο που πρεσβευει είναι να υπακούς τον
  ανώτερο) αυτοί (ηγεσία ακροδεξιών) δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και δικούς
  τους… οι φόρμουλες που ακολουθούν είναι δοκιμασμένες…πχ στην Ιταλία των 70s
  αυτή ακριβώς τη συνταγή ακολουθούσαν (τρώγανε δικούς τους και αθώο κοσμάκη για
  να οδηγήσουν τον κόσμο στην …ασφάλεια του συστήματος της κεντροδεξιάς)…
  είναι αυτό που λέμε προβοκάτσια! Αν δεν ήταν (προβοκάτσια) προφανώς και ο
  στόχος δεν θα ήταν τυφλός αλλά κάποιος ψηλά στην ιεραρχία. Αυτό που πρέπει να
  δούμε, είναι ποιός ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ….

Comments are closed.