Το υπερβολικό σεξ βλάπτει!

Διαβάστε τι μπορεί να πάθουν άνδρες και γυναίκες

Μπορεί το σεξ να είναι να αποτελεί ασπίδα προστασίας για καλή σωματική και ψυχική υγεία αλλά είναι δυνατόν να προκαλέσει κινδύνους στην υγεία των ανδρών και των γυναικών.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά που ενδεχομένως να χρειάζονται ιατρική αντιμετώπιση.
Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ έδειξε όσοι άνδρες έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα στην ηλικία των 20 και των 30 χρόνων έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προστάτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iatropedia, η επιστημονική ομάδα μετά από έρευνα που πραγματοποίησε κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η πάθηση αυτή ενδεχομένως συνδυάζεται με τα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, τα οποία είναι υψηλότερα στους ανθρώπους με συχνότερες σεξουαλικές επαφές.

Πονοκέφαλος του οργασμού

Άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν όμως από τον πονοκέφαλο του οργασμού.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο Διεθνής Οργανισμός για την Ημικρανία αναγνωρίζει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (headaches associated with sexual activity – HAS) ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Medical Practitioners αναφέρει ότι όσοι άνδρες πάσχουν από συχνές ημικρανίες είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν τον πονοκέφαλο και μετά το σεξ.

Κυστίτιδα

Από την άλλη και και οι γυναίκες που έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα κινδυνεύουν από την κυστίτιδα του ταξιδιού του μέλιτος” (honeymoon cystitis).
Μια νόσο η οποία προσβάλλει τα γενετικά όργανα της γυναίκας προκαλώντας έντονο τσούξιμο και πόνο κατά την ούρηση.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.