Τον “γάζωσαν” με 20 σφαίρες

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ αρχιφύλακα φυλακών!

«Άρωμα» τρομοκρατίας φαίνεται πως υπάρχει πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Μάκη Γκαλιμάνη. Ο άτυχος σωφρονιστικός που ήταν χωρισμένος και πατέρας δυο ανηλίκων παιδιών πυροβολήθηκε από δυο δράστες και με δύο διαφορετικά όπλα, ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος.

Ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του θύματος στην Κουβέλα Στυλίδας, όπου βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του, τη μητέρα και τον αδελφό του, δείχνει ότι οι δολοφόνοι είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του και είχαν καταστρώσει προσεκτικά το σχέδιό τους αποφασισμένοι να τον βγάλουν από τη μέση.

Μόλις ο 47χρονος αρχιφύλακας βγήκε από το σπίτι του και κάθισε στο κάθισμα του οδηγού στο βυσσινί Suzuki Vitara του, άρχισαν να τον πυροβολούν ταυτόχρονα, «γαζώνοντάς» κυριολεκτικά με σφαίρες τον ίδιο και το τζιπ! Το θύμα δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς «γαζώθηκε» με πάνω από 20 σφαίρες στο θώρακα και το κεφάλι!

Όταν η σύντροφός του βγήκε ανάστατη έξω για να δει τι είχε συμβεί, οι δολοφόνοι είχαν ολοκληρώσει την επίθεση και έφευγαν με μεγάλη ταχύτητα με ένα αυτοκίνητο μαύρου χρώματος, πιθανώς παλιό μοντέλο Volks Wagen τύπου Passat.

Ο 47χρονος, που ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του με την οποία είχε αποκτήσει δυο παιδιά, ήταν πεσμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ο Μάκης Γκαλιμάνης εργαζόταν στις φυλακές Δομοκού τα τελευταία έξι χρόνια και είχε γίνει πριν από λίγο καιρό αρχιφύλακας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούν το αυτοκίνητο των δολοφόνων, ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ξεκίνησαν από την Αθήνα. Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση και έχει σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβονται κυκλώματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Κι αυτό, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε ο σωφρονιστικός, αλλά και λόγω των απειλών που έχουν εκφράσει πρόσφατα μέσω προκηρύξεων τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και αναρχικές ομάδες. Μάλιστα, οι ίδιοι οι κρατούμενοι με κείμενό τους είχαν καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλο να επισκεφτεί τη φυλακή για να διαπιστώσει την άθλια κατάσταση και τις εγκληματικές ελλείψεις που επικρατούν. Στις φυλακές Δομοκού κρατούνται μεταξύ άλλων μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τα μέλη της 17Ν Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος και Ξηρός και ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς.

 

Σχετικά άρθρα