Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η α’ φάση τού «Thessaloniki Flyover»

Εγκρίθηκε η ένταξη στα έργα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Εγκρίθηκε σε διυπουργική τηλεδιάσκεψη η αίτηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για υπαγωγή στο νόμο περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) τού έργου αναβάθμισης της ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Flyover».

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση της ανατολικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων, όπως επίσης και τη λειτουργία και συντήρηση του συνόλου τής εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης (δυτικής και ανατολικής).

Το έργο «Thessaloniki Flyover» θεωρείται έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη, καθώς με αυτό εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν:

Δημιουργία ενός οδικού άξονα υψηλών προδιαγραφών, που θα επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού τής πόλης τής Θεσσαλονίκης.

Κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί έως και 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση.

Αύξηση της οδικής ασφάλειας, λόγω της μείωσης του αριθμού ατυχημάτων (θανατηφόρα ατυχήματα).

Περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής τής Θεσσαλονίκης, με τη μείωση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων εντός του κέντρου τής πόλης και την αύξηση της μέσης ταχύτητας των οχημάτων που ακολουθούν διαδρομές εκτός κέντρου.

Βελτίωση στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν τής Βόρειας Ελλάδας, καθώς σήμερα δεν είναι ικανοποιητική η προσβασιμότητα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στους τουριστικούς προορισμούς τής Χαλκιδικής, ιδίως κατά τις περιόδους αιχμής.

Δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους μεταφορών και αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ιδίως του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα τής οικονομίας τού μητροπολιτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Η διυπουργική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τού υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γεώργιου Καραγιάννη, και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Νικόλαου Μαντζούφα.

πηγή: citymagthess.gr

Σχετικά άρθρα